Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Extáze, MDMA, dojezdy, nevolnost

10.8.2021

Dotaz

Dobry den, tento vikend na festivalu jsme meli dva vecery uzivani emka a extaze, prvni vecer byl naprosto v poradku ve vsech smerech, byli jsme zodpovedni, druhy den ale bylo silene vedro a my nemeli vubec hlad a celkove jsem toho mela hodne malo, pote jsem si ja osobne vecer dala 0,5 emka v piti a pak jsme tancili asi pul hodiny, pak ale zacalo prset a hodinu a pul jsme museli vydrzet ve stanu, potom jsme omylem udnuli a po dvou hodinach spanku jsem nahodila jednu celou extazi nalacno, celkove mi to ten vecer neudelalo uplne nejlepsi stav, ale trapi me to az doted. Den po tom jsme byli s pritelem v saune a relaxu a bylo vse v poradku, ale den potom jsem brzy vstavala a uz dopoledne se mi delalo velmi nevolno, mela jsem silne narazove zavrate, mziky pred ocima, bylo mi na zvraceni a doslo mi, ze jsem uz od ctvrtka nebyla na stolici a bylo pondeli. Stolice uz pote ten den byla, ale na zvraceni mi bylo cely den a i den potom (dnesek - utery). Chci se zeptat, jestli jsou tyto problemy jen nejake hodne spatne dojezdy, rozhozeny zaludek, nebo jestli tyto zavrate nezpusobila nedelni sauna? Jsem opravdu zoufala, zitra uz se nemohu omluvit z prace, ale v takovemto stavu nejde fungovat, pomohlo by se vyzvracet? Jak dlouho takoveto stavy trvaji? Predem mockrat dekuju za odpoved a dekuju za to, ze tu takhle pomahate❤️

30654
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz a ocenění naší práce.

Píšete, že jste si dala emko a extázi dva večery po sobě, přičemž první večer proběhl v pořádku, druhý večer to neudělalo nejlepší stav a určité dojezdy cítíte dodnes. Je fajn, že se snažíte najít užitečné řešení, jak se těchto stavů zbavit. Jedním z důvodů, proč se takto cítíte, může být právě Vámi popisovaný nedostatečný odpočinek mezi jednotlivým užíváním v kombinaci s vedrem a nechutenstvím. Po jednorázovém užití substance se doporučuje období 2-3 týdny bez drogy, aby mělo tělo dostatečný čas k regeneraci. Pokud dojde k opakovanému užití v takto krátkém časovém úseku, Vámi popisované stavy nejsou neobvyklé. Tato kocovina může přetrvávat i několik dní. Pokud nemáte přímo potřebu zvracet, násilně bych to nevyvolávala. Přeci jenom Váš žaludek je spíš podrážděný, ale po více dnech po intoxikaci už není nutné z něj „na sílu" něco dostávat.

Průběh dojezdů můžete pozitivně ovlivnit dostatečným odpočinkem, konzumací nápojů s minerály (nejlépe iontové nápoje) a psychickou pohodou. Jelikož během noci pod vlivem drog ztratíte spoustu tekutin a je potřeba myslet na prevenci dehydratace, myslím si, že sauna pro Váš vyčerpaný organismus není vhodná. V případě, že by Vám nevolnost stále přetrvávala, bylo by fajn nic nepodceňovat a navštívit doktora.

Pokud by Vás zajímalo více o snižování rizik spojených s užíváním, můžu doporučit tento článek.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality