Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Zakouřený vzduch po pervitinu a pes

25.10.2021

Dotaz

Dobry den, chtela bych se zeptat, celkem aktivne uzivam pervitin a uz nekolik let. S tim problem nemam. Otazka se bude tykat meho pejska, ktereho jsem si poridila cca pred rokem a pul a vlastne je muj spolecnik 24hodin denne. Pervitin uzivam ruznymi zpusoby ale pri koureni pervitinu je celkem casto v byte zakoureno a ja premyslim jestli se toho nemuze nejak nadychat (i kdyby minimalne). Postarano je o nej nonstop kralovsky ale samozrejme se mi na pervitinu tak trochu zmeni chovani.. tak i jestli to vnima a tak :) je to bojova rasa.. a vse si po sobe uklizim, k droze jako takove do styku neprijde.. mluvim jen o te zakourenosti.. :) (pochopitne vetram, hori nonstop svicky a strikam osvezovacem vzduchu atd. diky Majdfa

30644
 

Odpověď

Dobrý den,

oceňuji, že myslíte na to, jak Vaše užívání pervitinu případně může ovlivnit Vaše nejbližší okolí, v tomto případě konkrétně Vašeho psa.

Co se týče vdechování kouře z pervitinu, rizika jsou podobná jako bývají popisována u vlivu pasivního kouření cigaret na lidi. Tedy nadýchat se kouře z pervitinu pes určitě může a může to pro něj znamenat i zdravotní rizika. Hrozí alergie, onemocnění srdce a cév, dýchací potíže nebo až nádory. Záleží samozřejmě na tom, jak často a jak moc se kouře nadýchá, ale je každopádně vhodné tomu riziku předcházet. Ideální je samozřejmě varianta nekouřit v místnosti, kde je s vámi i pes. Jinak je určitě důležité větrat, jak sama píšete. Svíčky a osvěžovač řeší spíš zápach a ne ty samotné škodliviny v kouři.

Nedokážu odborně odpovědět na Vaší otázku ohledně toho, jak pes Vaše chování na pervitinu vnímá. Nicméně si myslím, že to ani nejde zobecnit, zkušenosti bývají různé. Přijde mi ale důležité to, o čem i Vy sama píšete, jestli je v tu chvíli o psa dobře postaráno. Tedy jestli mu věnujete běžnou pozornost, není vystavený nějakému stresu a podobně, tak věřím, že to pomáhá k tomu, aby to pes bral normálně.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality