Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Psychedelika a léčba

6.2.2022

Dotaz

Dobrý den, dlouhodobě beru antidepresiva na závažné obsese a poruchy příjmu potravy. Dozvěděla jsem se, že je možné se uzdravit pomocí psychedelik, které prý nahradí i pití alkoholu. Kde si prosím mohu objednat psychedelika? Děkuji

30632
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Zkoumání léčebných možností psychedelik je převážně ve fázi výzkumu a experimentálních studií. Mimo to jsou stále posuzovány jako nelegální. I když se dají nalézt články o možném vlivu na potíže, které popisujete, v současnosti se v rámci České republiky pracuje s těmito látkami oficiálně nejčastěji v kontextu deprese, případně posttraumatické stresové poruchy. Což bohužel nespadá pod Vaše diagnózy. Pro více informací můžete sledovat aktuality, nebo kontaktovat pracovníky z této kliniky, která se na psychedelika specializuje, případně sledovat stránky České psychedelické společnosti, kde je spoustu zajímavých informací a článků na toto téma. Také mě napadá, že se můžete pokusit na toto téma zeptat lékaře, ke kterému v současnosti chodíte.

Potenciál psychedelik pro léčbu a terapii různých onemocnění včetně závislosti se zdá být velmi zajímavý. Nicméně ze současně dostupných informací vyplývá, že taková léčba není rozhodně vhodná na všechna onemocnění a pro každého člověka. Experiment s takovou látkou na vlastní pěst, bez předchozí konzultace s odborníkem a mimo probíhající programy, tak může být velmi rizikový. Vzhledem k tomu, že většina těchto látek je nelegální, tak další rizika kromě samotného porušení zákona, plynou i z toho, že při nákupu na černém trhu nemáte jistotu jaké je skutečné složení a kvalita látky, kterou kupujete.

Zdraví poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality