Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Jak dlouho je v moči pervitin a alkohol?

6.1.2016

Dotaz

Dobrý den. Mám velký problém. Už je to dlouho,co jsem byla v léčebně kvůli drogám. Byla jsem 5let čistá a teď jsem to porušila. Od listopadu jsem s přestávkami brala pervitin,mě stačí gram na čtyři dny a to beru každý den. Před vánocemi jsem měla přes týden pauzu. A od 23.12. každý den. Za tu dobu dohromady 3,5g. Zapomněla jsem dodat,že k tomu piju pivo Plzeň. Každý den něco mezi 6-10. Teď s tím končin. Ale problém je v tom, že na testy moči půjdu do léčebny. Potřebuju vědět, jak dlouho se v moči drží alkohol a pervitin. Píšete, že max. 5dnů, ale tam nám říkali, že alko 14dni a pervitin měsíc a víc. Nechci zklamat mámu. A tak mě zajímá jestli testy v léčebně jsou jiné a jak dlouho. Moc děkuji za odpověď. Domca

33054
 

Odpověď

Dobrý den Domčo,

informace ohledně testování jsem pro upřesnění konzultovala s lékařkou z toxikologické laboratoře v Praze, která potvrdila detekci pervitinu z moči do 5, výjimečně 7 dnů od posledního užití, vždy však s ohledem na individuální specifika každého člověka (věk, váha, rychlost metabolismu, pH moči, čistota užívané látky apod.). U alkoholu je to cca 6 - 24 hodin, maximálně pak cca 72 hodin, opět v závislosti na výše jmenovaných faktorech. Pokud by byl test zaměřen na etylglukuronid (metabolit etanolu, který vzniká v organismu při odbourávání alkoholu), jeho detekce z moči by byla možná do cca 5 - 7 dnů. Nevím, jaké testy používají jednotlivé léčebny, každopádně dle těchto informací by po minimálně týdenní abstinenci mohly být již negativní.

Chápu, že byste mámu nerada zklamala, zvláště po tak dlouhém období, kdy se Vám dařilo být bez drog, jen si říkám, jestli se problém, který vnímáte jako velký, týká pouze toho, že by to zjistila, nebo samotného faktu, že jste se k pervitinu opět vrátila. Pokud s užíváním končíte jen teď před testy, může být otázkou času, kdy si máma sama všimne změn, které užívání pervitinu doprovází. Na druhou stranu, jestli se rozhodnete znovu vyzkoušet abstinenci, někdo blízký, s kým můžete otevřeně o všem mluvit, by mohl být důležitou oporou.

Zdraví Vás poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality