Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Podezření, že dcera užívá drogy

22.1.2016

Dotaz

Dcera začla být divná podrážděná,zapomíná dítě ve školce,nezdržuje se doma a má vyrážku na obličeji a rukou. Vím,že kouřívala mariánku,ale teď mi to příjde na nějaký trip. Můžete mi o tom něco napsat jako třeba jaké může být složení,dopad na zdraví,závislost a jde to zjistit z krve a moče? Děkuji

33006
 

Odpověď

Dobrý den,

těžko říct takhle z mála informací, jestli se jedná v případě Vaší dcery o nějakou drogu a případně o jakou. Pokud bychom se pustili na tenký led spekulací, tak co se týče tripu (slangový název pro LSD), pravidelné užívání a závislost na něm jsou nepravděpodobné. Podezření by mohlo směřovat teoreticky k pervitinu, který patří po marihuaně k nejčastěji zneužívaným nelegálním drogám. Jeho konzumace někdy bývá propojená také s kožními problémy (viz informace ve fulltextu). Berte to ale s velkou rezervou, diagnostika takto na dálku přes internet je velmi ošidná. Budete-li chtít, tak si na těchto stránkách můžete ještě přečíst o jednotlivých drogách - jak která účinkuje, jaké jsou dopady na zdraví a jak je to se závislostí.

Z krve a moči lze zjistil užívání drog, nejpřesnější výsledek poskytnou toxikologické laboratoře. Lze využít i testy pro domácí použití, které jsou však pouze orientační. Můžete je koupit přes internet nebo v lékárně - drogový test multipanel (pro testování více různých drog najednou. Také je potřeba počítat s tím, že různé drogy lze odhalit jen pro různě dlouhou dobu od posledního užití - více v tomto článku. A také se doporučuje předem si promyslet, jak s výsledkem naložit dál.

Proto můžete také zkusit navštívit odborníky z oblasti drog, kteří s Vámi vše mohou probrat víc dopodrobna a případně spolu s Vámi vymyslet, jak se zachovat dál, pokud máte podezření, že dcera užívá drogy. Kontakt najdete ZDE.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality