Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Testování, reakční test

1.2.2016

Dotaz

Dobrý den Mám dotaz ohledně kvality drog. pajcování methamphetaminu je obecně známá věc při pouliční distrubuci od neznámích lidí se stává že droga je jenom menšinová část z neznámé látky a mě zajímá pokud jsi kupuji pervitin, jak poznám že je to co by to být mělo a né nějaká kristalická látka která strukturou a vizuálně vypadá jako pervitin. zajímá mě jestli existuje nějaká rychlá spolehlivá metoda jak poznat čistotu která se dá provést přímo na ulici třeba reakční test jako u kokainu a heroinu jestli tohle existuje jaka je to latka a kde jí sehnat. Děkuji

32976
 

Odpověď

Dobrý den,

na začátek bych rád uvedl, že "pajcování" nemusí být v případě metamfetaminu hlavním problémem, rizikovost je mimo jiné spojená především s příměsemi či chemikáliemi vznikajícími při výrobě, které obvykle zůstávají i ve výsledném produktu a samozřejmě s užíváním samotným (ať už je kvalita jakákoliv).

Co se týče Vaší otázky. Pokud je mi známo, tak není možné si v současné době v ČR nechat otestovat žádné psychoaktivní látky. V dané oblasti cca před rokem fungovala pouze iniciativa výzkumného centra Kliniky Adiktologie "Party Trend". Ta se ale zaměřovala na chemickou analýzu tablet MDMA a tzv. nových designer drugs (na uvedené stránce můžete případně najít odkaz na databázi otestovaných vzorků). Přesto ji můžete ještě zkusit oslovit, třeba bude vědět víc.

Nutno na závěr dodat, že o žádné spolehlivé a rychlé metodě domácího testování nemám informace. Jediné, co Vám mohu sdělit jsou obecné údaje týkající se možnosti zakoupení testovacích kitů (na různých komerčních webech), které dokáží zjistit přítomnost různých látek, nikoliv ovšem detekovat čistotu. Základní informace například o reagentu Marquis, který se k těmto testům používá naleznete např. na stránkách Dance Safe ZDE.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality