Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Nedá se ho nějak přesvědčit?

3.2.2016

Dotaz

Dobrý večer mám velký problém s přítelem už si nevím rady užívá perník už 10 let což jsem se dozvěděla před několika dny sice jsem věděla že to užívá ale ne tak dlouho jsem sním teprve 10 měsíců a nevím co dál začnu nejdřív tim když jsme spolu začínaly prostě nádhera krásný vztach trvalo to asi jen 6 měsíců pak to začalo nejdřív tím že mě viděl jak jsem lezla po střeše od mi sestry ke mě domů pak že mě viděl s někým jak jdu na byt dalo se to docela snys ale pak začal být horší on totiž začal obchodovat pervitynem a to ve velkém snažila jsem mu to domluvit snaha zbytečná teď momentálně sním nejsem asi měsíc začal mě už podezyrat že s jeho kamarádi něco měla dokonce i ty kteří k němu chodí kupovat a je jich dost dokonce i jim volal ať mu řeknou pravdu pak je slovně napadal tak přestaly chodit k němu co se tice mě začal mě vulgarne nazývat až nechutné slova že všeho mě obvinoval že je to moje vina ponizoval mě před každým a když jsem sním měla pohlavní styk tak mi začal dělat cucleky všude aby to ten dotyčný viděl a když tak mě posílal pryč že mám žít skym chci že jsem mu ublyzila a už mě nemiluje jen mě má rád tak jsem odešla teď mi píše že mě slyší jak nad ním v bytě snekym jsem a slyší jak říkám au au a hekam a teď dokonce i vařím perník a stáhla mi všechny lidi co k němu chodily a spím snímá vulgární SMS mi píše až do rána já se snažím mu to vysvětlit prý není hluchej a je agresivní na jeho mamku slovně píše mi ze mě nechce a přitom mi nadává jak mu tohle můžu dělat nad ním že se trápí a bolí ho to jak mě slyší že se miluji s jinýma že mě miluje po hodině mi zas napíše že mě má jen rád no a pak že mě nechce teď asi tydem má pauzu spí a nepíše ani nevola vůbec nereaguje jen když je nafrceny tak tohle dělá a chová dokonce i když je čistý tak si myslí že spím snímá a vařím perník nedá se ho presvetcit děkuji za radu

32971
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za důvěru. Pokud jsou mé úvahy správné, tak jste nám před nedávnem již opakovaně psala (viz např. tento email). Věřím, že je pro Vás celá situace extrémně náročná, obzlášť trvá-li takto dlouho. Obávám se ale, že Vám již k daným tématům takto na dálku přes internet nemohu o mnoho více sdělit a rád bych Vás maximálně podpořil, abyste kontaktovala přímo adiktologickou ambulanci, tel.: 475 210 626 anebo lékaře/psychiatra, se kterým se můžete poradit.

Na závěr mohu alespoň stručně dodat, že při rozvinutém psychotickém onemocněním (a paranoidních stavech s výskytem bludů; ať již po užití pervitinu nebo bez) není možné někoho přesvědčovat. Jedná se o poruchu myšlení a tzv. nevývratné přesvědčení, více např. ZDE. Zároveň bych Vám chtěl napsat, že se v situaci, kdy přítel prodává pervitin a Vy o tom víte, dostáváte do velkých rizik z hlediska nenáhlášení trestného činu. Pro více informací a možností dalšího postupu již ale zkuste navštívit již zmíněné odborníky z oblasti adiktologie v místě Vašeho bydliště (vše je anonymní a bezplatné).

Hodně sil přeje poradna EXTC!

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality