Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Testy na marihuanu

16.2.2016

Dotaz

Dobry vecer, rad by som sa spytal. Je utorok (16.2) a ja som asi pred 3 hodinami mal 2 bonga a jednu sklenku. Naposledy som fajcil marihuanu asi 2.2 a pred tym nikdy. V Piatok/Sobotu/Nedelu (19.2/20.2/21.2) (mozno v pondelok, 22.2) v jednom z tychto dni budem testovany na THC z mocu. Mam 16 rokov, vyska 185cm, vahu 74kg, pravidelne hram tenis dvakrat denne plus niekedy kondicka, stravujem sa zdravo, jem ale aj sladke, pijem tak 2-3 litre denne. Mam otazky. 1.) ako dlho je mozne detekovat THC v moci pri jednorazovom az dvojrazovom uziti marihuany? 2.) ake su moje sance ze ten test vyjde negativny pri mojom aktualnom stave? 3.) odobral som si pred tym moc, je mozne pouzit ten moc pri tom testovani a ocakavat vysledok v moj prospech? 4.) Co mozem spravit aby som dostal THC von z mojho tela skor/rychlejsie nez pride test? Dakujem pekne za skoru odpoved

32938
 

Odpověď

Dobrý den,

marihuanu je možné detekovat v moči asi 1 - 6 dní (viz tato tabulka), těžko říct přesně, protože to záleží také na tom, jak máte rychlý metabolismus, jak silnou marihuanu jste kouřil a podobně. Šance, že testy vyjdou negativně, je poměrně velká, ale ne stoprocentní. Samozřejmě čím delší doba od užití, tím lépe.

Nejsem zastánce podvádění při testech, ale pokud jste si odebral moč před užitím marihuany, tato moč by měla být bez THC, pokud předtím uplynula dostatečná doba od posledního užití. Ovšem otázkou je, jaký test Vám vlastně bude proveden, jestli laboratorní nebo domácí a podobně - "stará" moč nemusí být použitelná.

Částečně můžete urychlit vylučování THC z těla fyzickou aktivitou a dobrou životosprávou, nejedná se ovšem o výrazné urychlení. Je zkrátka potřeba počkat, až se THC přirozeně vyloučí.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality