Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Chci otestovat přítele

17.2.2016

Dotaz

Dobry den. Prosim o radu...Pritel "uzival" (bohuzel se domnivam,ze stale uziva) po nekolik let pervit. Rada bych ho s jeho svolenim na pritomnost pervitinu v moci testovala. Chtela bych se proto zeptat, v jakem intervalu test provadet,abych mela stoprocentni jistotu. Tzv.po kolika dnech je pervitin v moci stale zjistitelny. Take bych se rada zeptala na druhy a ceny testu...a zda jsou volne prodejne na internetu. Dekuji za odpoved.

32935
 

Odpověď

Dobrý den,

pokud Vám jde o stoprocentní výsledek, ten byste získala pouze z laboratorního testu provedeného v některé z toxikologických laboratoří. Testy, které jsou běžně dostupné jak na internetu, tak i v lékárnách (cena se pohybuje v řádu stokorun), jsou pouze orientační. Nicméně pokud byste použila testy z moči, můžete počítat s detekcí cca 3-7 dní od posledního užití. Výsledek však závisí na více faktorech, jako je frekvence a intenzita užívání dané látky, fungování metabolismu konkrétního uživatele apod. V balení většinou bývá více kusů, testování je tedy možné po několika dnech zopakovat. Přehledné informace ohledně testování jsou k dispozici v tomto článku našich kolegů.

Rozumím Vaší nejistotě a snaze zjistit, jestli přítel pervitin opravdu stále užívá. Jak je však popsáno v odkazu výše, samotné testování toho moc nevyřeší a může sebou přinášet jistá úskalí. Určitě by bylo dobré předem promyslet, jak s výsledkem naložíte a promluvit si o tom i s přítelem. Pokud test vyjde negativně, co s náznaky, které Vás nutí o jeho abstinenci pochybovat? A pokud by se Vaše podezření potvrdilo, co bude následovat? V podobných situacích může pomoci kontaktování některého z drogových center. Člověk zde často získá potřebnou podporu nejen sám pro sebe, ale v rámci odborného poradenství se může také společně s partnerem domluvit na dalších krocích nebo získat informace o možnostech léčby. Kdybyste měla zájem, můžete se podívat na tyto kontakty: Poradna pro rodiče a blízké uživatelů drog (Sananim) nebo Centrum pro rodinu (Drop In).

S pozdravem a přáním mnoha sil EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality