Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Aplikace na záchodech

24.2.2016

Dotaz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat spíše jenom ze zajímavosti - před pár týdny jsme si s kamarádem aplikovali pervitin nitrožilně na veřejných záchodech v nákupním centru, byli jsme na mužských záchodech v jedné kabince, a již po aplikaci nám někdo začal klepat na dveře, když se to opakovalo kamarád otevřel, byli to dva muži který podle jejich vyjádření měli na starosti kontrolovat jestli si na záchodech někdo nepíchá. i když jsme již neměli při sobě nic podezřelého, poznali to, vyzývali mně abych jim ukázala ruce, což jsem odmítla, a vyhrožovali s policii. pak nás normálně nechali odjet, akorát mi pak vrtalo v hlavě, jestli je aplikace na veřejných záchodech trestný čin, a jak vůbec mohou být zaměstnáváni lidé aby kontrolovali kdo co dělá na záchodech, není to snad soukromá věc? když jsem jim položila otázku, kde si mají podle nich závislí lidé aplikovat, řekli mi, ať to děláme venku, což mi přišlo dosti podivné, vždyť vím že aplikace venku na veřejnosti je zakázána, záchody jsem ale doteď považovala za soukromé místo které nemá právo nikdo kontrolovat a zjišťovat jakou činnost tam kdo provádí. takže ze zajímavosti bych se chtěla dostat do obrazu, jak je to ve skutečnosti.

32917
 

Odpověď

Dobrý den,

Váš dotaz již bohužel spadá do právní oblasti, která je mimo naše odborné kompetence a doporučujeme jej probrat přímo s anonymní, bezplatnou drogovou právní poradnou A.N.O. (je možné telefonicky, emailem nebo osobně po objednání). Ovšem obávám se, že se používání záchodů jinde než ve vlastním domě standardně řídí pravidly, které nastavuje ten, kdo dovoluje jejich využívání pro ostatní.

Za sebe bych Vám chtěl kromě toho napsat, že záchody vnímám jako poměrně rizikové místo k injekční aplikaci (už jen kvůli problematickým hygienickým podmínkám).

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality