Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Testování THC ze slin ...

5.3.2016

Dotaz

Dobrý den,hulím cca pul roku pravidelne asi tak 1-3 sklenenky dene.pred tydnem nam ve skole rekli ze nas budou testovat na THC ze slin...takze pochopitelne uz tyden nehulim..ale lidi se kterymi se schazim huli a je mozne ze sem se nadychal koure chci se zeptat jak dlouho mi THC zustane (zhruba) ve slinach a popripade jak se teto latky zbavit a kdyz sem se nadychal tak jestli to ma stejne ucinky jako kdybych hulil. dekuji za odpoved :)

32899
 

Odpověď

Dobrý den Dominiku,

možnost pozitivního drogového testu by v případě pasivního kouření měla být minimální. Dokážu si představit, že by se v takovém případě muselo jednat o kombinaci více faktorů - např. uzavřeného prostoru, poblíž se vyskytujících kuřáků marihuany (navíc s marihuanou s vyšším obsahem THC) a delší pasivní vdechování. I v takovém případě si dovolím zaspekulovat, že by marihuana mohla být detekovatelná pouze kratší čas a to v řádech několika hodin. V případě pochybností si můžete zkusit sám koupit drogový test (např. v lékárně či na internetu) a otestovat se.

Co se týče účinků. Opět Vám nedokážu napsat o moc víc, než to, že byste se musel vystavit na delší dobu intenzivnímu pasivnímu kouření THC silného vzorku. Za takových okolností by se "účinky" dostavit mohly (těžko ale říct v jaké intenzitě).

Zbavit se této látky vyžaduje především čas. Určité a mírné urychlení odbourávání THC z těla pak nabízí především zvýšená fyzická aktivita (sport atp.), díky níž dochází k vyššímu spalování tuků, ve kterých se zbytky THC ukládají a dlouhodobě uvolňují.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality