Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

HIV, MDMA

19.3.2016

Dotaz

Zdravim vsetkych :) Mala by som sice jednu, ale velmi specificku otazku. Moj byvaly priatel ma podvadzal a ustedril mi tak neprijemnu nakazu HIV. Chvala bohu som to zistila v pociatocnom stadiu a podchytili sme to s lekarom tabletkami Stribild. Tabletky musim uzivat uz do konca mojho zivota-jednu denne. Velmi by som chcela vyskusat MDMA a dat si aj extazu este raz. Chcem preto konkretne vediet, ako by a ci vobec sa stribild znesie s oboma drogami. Nechcem sa zbytocne dostat do este vacsieho ohrozenia zivota. Nebavime sa o permanentnom uzivani ale napr 2-3x do roka. Len cisto na uvolnenie. Resp. som ochotna si zaplatit aj rozbor tabletky aj drog, aby sa zistilo, ci nie su protichodne a ak by aj boli, tak do akej miery by to malo dopad v mojom pripade na mojom zdravi. Dakujem za pomoc a ochotu.

32863
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za důvěru a za oslovení naší poradny, ale v případě takto specifického dotazu ohledně lékových interakcí bych Vám již doporučil oslovení lékaře, kterého v týmu bohužel nemáme. Měl by být k dispozici např. u kolegů, v této internetové poradně.

Za nás Vám mohu obecněji napsat, že bych vzhledem k rizikům oslabení imunity po užívání substancí typu MDMA takový experiment (a to ani jeden) nedoporučoval. Obzvlášť pokud jste onemocněla HIV, kdy byste měla o svůj imunitní systém co možná nejvíce pečovat. Ohledně interakcí mezi Stribildem a MDMA můžete okrajově čerpat informace např. z tohoto internetového fóra uživatelů, v kterém je doporučeno raději neriskovat vzhledem k zvýšenému nebezpečí serotoninového syndromu.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality