Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Manžel - vysazení Rivotrilu

20.4.2016

Dotaz

Manžel byl v listopadu na detoxu po užívání a návyku na lék rivotril užíval ho 15 let.Nyní ma stále problémy točení hlavy a stále mne napadá ,že mám chlapa.Moje tepláky nejsou moje ale mého údajného milence,když vařím tak vyvařuji též pro milence .mne už nebaví stále vysvětlovat něco co je zbytečné stále má svoji verzi ja už nemám sílu mu něco dokola vyvracet.Dcerám slíbil že už toho nechá a dá mi pokoj ale jen odejdou od nás začne nanovo.chci se zeptat zda je to následek abstáku nebo už to bude trvalé. děkuji za radu s pozdravem Jana

32854
 

Odpověď

Dobrý den, Jano,

předně bych Vás ráda ocenila za to, že pro sebe hledáte odpovědi v nepříjemné situaci.

V této poradně se však zaměřujeme na nelegální drogy, nikoli na léky a navíc nemáme v týmu lékaře. Na Vaši otázku, zda je manželovo chování a točení hlavy následek absťáku nebo bude trvalé, proto nedokážeme s určitostí odpovědět. Paranoidní či jiné utkvělé představy mohou souviset s dlouhodobým užíváním Rivotrilu a s jeho vysazením, stejně tak mohou být způsobeny rozvíjejícím se duševním onemocněním nebo mít jiný - nám, takto na dálku - neznámý důvod. Bylo by proto dobré, abyste se obrátila na lékaře - ideálně psychiatra, který by Vám mohl manželovo chování a motání hlavy vysvětlit a zároveň tyto problémy začít řešit.

Váš dotaz také můžete poslat do TÉTO internetové poradny, která se věnuje přímo benzodiazepinům, mezi které Rivotril patří. ZDE můžete také najít více informací o tom, jaké stavy a odvykací potíže mohou vysazení Rivotrilu nastat.

Píšete, že už nemáte sílu manželovi dokola něco vyvracet. Přemýšlím, že to pro Vás musí být enormně náročná situace. Ráda bych Vás proto podpořila v tom, abyste v tom nezůstávala sama a vyhledala kromě pomoci pro manžela, také podporu nebo pomoc pro sebe. Například využít možnosti se svěřit někomu blízkému, nebo v případě, že by se problém stupňoval, vyhledat odbornou pomoc (psychologa, terapeuta).

Hodně sil přeje tým poradny EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality