Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Potíže po extázi, kouření marihuany

22.4.2016

Dotaz

Dobrý den, Jsem dlouhodobý kuřák marihuany a jednou do měsíce se odreaguji taky jinak buď LSD nebo MDMA. Nikdy jsem neměl žádný problém až do dnes, dostal jsem nějaké velmi silné tabletky extáze tzv. doublované, běžných tabletek spořádám za večer tak 7 v tomhle případě jsem do sebe dostal třetí a měl jsem halucinace všude po zdech se promítali šílené tvary apd. ale stále bylo všechno v pohodě, ještě je asi nezbytné abych dodal že na extázy za večer spořádám až 5g kvalitní marihuany. A teď k tomu problému.. po tomhle večeru mi bylo další dva dny neuvěřitelně špatně že jsem si nedal ani cigaretu a od té doby (už je to asi 14 dní) si nemůžu dopřát jointa, jakmile se zhulím točí se mi hlava a je mi špatně skoro na omdlení. Zkoušel jsem i mikrodávky že jsem si nabyl dýmku a dal jsem si jen šluka ale i přesto se dostaví nevolnost. Jsem už z toho dost špatný protože marihuana prostě patří k mému životu a mé práci a jsem bez ní téměř nefunkční.. Má to nějaké vysvětlení případně řešení? Díky za rady či vysvětlení, Pan Někdo

32852
 

Odpověď

Dobrý den,

chápu, že Vás překvapila netypická reakce u drog, které jste doposud užíval bez nějakých problémů. Na druhou stranu to ve světě těchto drog není nijak neobvyklé, že se dostaví podobný velmi nepříjemný zážitek, který následně i pokračuje v podobě přetrvávajících potíží.

Ptáte se na vysvětlení a na řešení. Jedním z možných vysvětlení může být velmi kolísavá kvalita extází, které jsou momentálně na trhu, a to nejen co se týče množství MDMA (psychoaktivní látka v extázi), ale i co se týče různě nebezpečných příměsí či náhražek MDMA. Pro představu - v omezené míře se různé látky v ČR testovaly ZDE. To znamená, že s každou tabletou těžko říct, kolik MDMA nebo jiných látek v ní je a jak bude působit. Pak je zde další faktor, a to kombinace drog mezi sebou, které jsou často samy o sobě nevyzpytatelné. Navíc dost záleží i na tom, v jaké je zrovna člověk fyzické i psychické kondici. Existuje tedy řada okolností, které mohly hrát roli.

Co se týče řešení, 14 dní je už celkem dlouhá doba. Teoreticky je stále možné, že se vše vrátí samo zase pomalu do normálu. K tomu musím vzápětí dodat, že nejlépe za předpokladu, že nějakou dobu bude pro tělo lepší marihuanu nekouřit, neužívat jiné látky. Tělu můžete také pomoci dodržováním zdravé životosprávy - dodstatek odpočinku, tekutin, vhodná strava, pravidelný režim a podobně. Na druhou stranu není možné takhle přes internet zhodnotit, jak je na tom Váš zdravotní stav a co se vlastně při užití extáze stalo. V této poradně nemáme navíc lékaře a jen lékař při osobní prohlídce by mohl prozkoumat, jestli je s Vaším tělem něco v nepořádku. Můžete ještě zkusit tuto poradnu kolegů, kde je k dispozici i lékař.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality