Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Testování mezi partnery

6.5.2016

Dotaz

Dobrý den, chcela by som sa vas spytat ako spoľahlivé sú testy na doma. S priateľom mame taký problem. Pár krát si dal kokaín, no odkedy sme spolu slúbil ze to ani raz neurobí. Raz ma oklamal dal si ho s priateľmi a priznal sa mi. No ja mu odvtedy neverím. nechcem aby to pri mne bral.problem som chcela vyriešiť tak ze som našla na internete test na kokaín z moču z internetovej lekárne. Mam v pláne ho kúpiť a napríklad den po tom ako bol vonku ho vyskúšať. Myslite ze bude spoľahlivý? Ne ze mu to tu potom vykricim ze ma klamal ze si nedal koks a pritom len test pochybil. A este jednu otázku mam. Tento test z mocu sa musí robit priamo z mocu odobratého do pohára, alebo moze byt aj z wc. Pretože tam je moc zmiešaný z vodou a teda tam nemusí byt taká koncentrácia. Pýtam sa kvôli tomu ci mozem urobit test natajno alebo mam partnera požiadať o moč, čím sa ale prezradím ze test robím. Dalujem veľmi pekne za odpoved a dúfam ze aj pochopenie

32807
 

Odpověď

Dobrý den Martino,

díky za dotazy. Hned na úvod Vám mohu přímo odpovědět na Vaši první otázku. Domácí (tzv. orientační testy) nejsou 100 % spolehlivé. Nejen z těchto důvodů (viz údaje dále) se v poradně snažíme upozorňovat na potíže, které mohou nastat v případě provádění testů (zejména mezi blízkými). Jednou z pastí může být i snaha o udělání drogového testu tajně, kterou bych vzhledem k již zmíněné nespolehlivosti a současně nebezpečí ztráty vzájemné důvěry ve vztahu příliš nedoporučoval. Pokud jste nicméně rozhodnutá test provést, tak by mohlo být fajn se připravit na různé varianty a možné důsledky pro Váš vztah. Více o pozitivech/negativech domácího testování si můžete načíst v rámci TOHOTOTOHOTO odkazu.

Co se týče Vaší druhé otázky - zda lze použít moč smíchanou s vodou - zde by bylo lepší oslovit již přímo výrobce daných testů (anebo jejich prodejce), kteří by Vám měli umět podat detailní informace. Za nás mohu obecně napsat, že s největší pravděpodobností je nutné mít čistý, nezředěný vzorek.

Na závěr bych chtěl dodat, že naprostou spolehlivost výsledků dokáží zaručit pouze a jen toxikologické testy (krve či moči), které jsou k obvykle k dispozici v rámci toxikologických oddělení fakultních nemocnic.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality