Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Postup PČR, co dělat?

19.5.2016

Dotaz

Dobry den dne 18.8.ve23:15 me zastavila pcr dali mi tesz na alkohol ktery byl negativni pote mi dali test na drogy ten teat sem olizl a policista si snim sedl do auta ani nevim jstli ho mohl nak ovlivnit protoze byl slabe hoodne slabe pozitiv ni na amf/met. Ale vubec takovou drogu neuzivam ani neuzil ano pravdou je obcas si zahulim travu ale ne pplred jizdou a ta se tam vubec neukazala rekl jsem jim ze to neni mozny ze jsem pozitiv na amfetamin ze chci na.krev zajistili mi auto a odvezli mne na stanici kde mi zacli docwla premlovat ze kdyz pujdu na.krev bude to pro me horsi ze najdou cannabis mnoho mnozstvi a ze lepsi bide pro me kdyz odmitnu a udelaji stoho prestupek tudiz mi lhali a auto odtahli ted ctu vsechny vase dotazi a odpovedi od vas a proto pisu o pomoc nevim co delat moc vas prosim o poradu dekuji petr

32784
 

Odpověď

Dobrý den,

předně bych Vám chtěla napsat, že podobný postup policie považujeme za neprofesionální a neetický.

Bohužel je to tak, že pokud jste neabsolvoval vyšetření z krve, mohou Váš orientační test považovat za pozitivní. Až testy z krve totiž spolehlivě prokážou, zda člověk látku užil a zda její metabolity byly v danou chvíli aktivní - tudíž, zda řídil pod vlivem. Orientační testy nejsou stoprocentně spolehlivé a mohou být zkresleny tzv. falešnou pozitivitou. U amfetaminů/metamfetaminů na zkreslení může mít vliv například užívání léků, které obsahují pseudoefedrin (Modafen, Nurofen, aj.) nebo například energetické nápoje.

V tuto chvíli by bylo nejlepší telefonicky nebo emailem kontaktovat přímo internetovou drogovou právní poradnu A.N.O., která se podobným případům věnuje. Zároveň tam můžete prokonzultovat nestandardní postup policie, kdy Vás pod nátlakem přemluvili test z krve neabsolvovat.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality