Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Extáze, alkohol, zdravotní problémy

15.6.2016

Dotaz

Dobrý večer. Užívám extáze pravidelně asi od svých 16 let. Brala jsem i 4 roky pervitin. Nyní jsem rok od pervitinu čistá. V životě jsem experimentovala s hodně druhů drog. (halucinogeny, taneční drogy, tvrdé drogy). V pátek jsem si dala po měsíci extázi. Nejprve půl,po 3 hodinách co prestavala působit první půlka jsem dala další. Poprvé v životě jsem na extázi zažila halucinace. Po působení extáze jsme s Kamarádama vypili flašku vodky. Poté jsem se šla vyspat a na druhý den jsem šla do práce. Večer když jsem přišla z Práce jsme zase vypili flašku vodky a na to asi 2 tablety extáze (te samé co jsme měli v pátek) ale ne naráz. K ránu když přestali působit vypili jsme další 2 flašky vodky,spala jsem 30 minut a šla jsem do práce (nebyla jsem ani opila) . po té co jsem přišla z práce v noci domu, spala jsem 15 hodin, ale už dva dny se cítím zvláštně. V hlavě mám takové hučení a co 15 minut mám takové šoky v těle připomíná mi to jako kopnuti paralizerem, nebo mi vypadne zrak na 3-4 sekundy a začne mě skubat v těle. Jinak pitný režim dodržuji, chuť k jídlu mám taky a oslabene se taky necítím. Předem děkuji za radu. Přeji hezký večer :-)

32723
 

Odpověď

Dobrý den Andy,

díky za Váš dotaz. Začnu v obecné rovině. Na každého jedince působí psychoaktivní látky (a obzvláště jejich mixování) individuálně a lze jen těžko odhadnout takto na dálku, co se s Vámi teď děje. Užitím více tablet extáze (byla-li to opravdu extáze), kombinací s alkoholem a delším nevyspáním se nepředvídatelnost a rizikovost zdravotních dopadů enormně zvyšuje a je vždy otázkou co to s organismem ve finále vlastně udělá. Z těchto důvodů se v případě užívání syntetických psychoaktivních látek doporučuje dbát alespoň na základní pravidla harm reduction, viz TENTO text.

Z toho, co popisujete, opravdu těžko soudit. Ke spolehlivému posouzení by bylo potřeba názor lékaře, kterého v týmu nemáme. Co se týče konkrétní rady. Obávám se, že nic lepšího než delší odpočinek a regeneraci po takto náročných pro tělo zatěžujících dnech nevymyslíme. Pokud by Vaše potíže neustupovaly (např. do doby, než k Vám dorazí moje odpověď), vyhledal bych již raději praktického lékaře.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality