Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Marihuana, Ph, testy

15.6.2016

Dotaz

Zdravím. za prvé bych se chtěl zeptat jak někdy píšete v odpovědích častý kuřák mariuhany to je jako každý den nebo jak ? a za druhé by mě zajímalo jestli si mužu pomocích Ph papírků zjistit sám případnou přitomnost Mariuhany ve slinách.. třeba tak že 3 týdny nebudu "hulit" pak si líznu uvidím jak se papírek zbarví.. to bude znamenat že jsem čistý a pak se "zhulím" a papírek bude mít jinačí barvu ... pak si třeba za 18 hodin líznu znova a jakmile papírek dostane zase tu barvu jako při první líznutí ( nezhuleném ) tak sem ready pro řízení ?

32722
 

Odpověď

Dobrý den Filipe,

častým užíváním myslíme dlouhodobější a pravidelnou konzumaci, tzn. denně anebo vícekrát do týdne. Ta je zachycena do jisté míry v Mezinárodní klasifikací nemocí pod definicí „škodlivé užívání" (oproti tomu např. rekreační užívání je definováno jako užívání, které už se sice stalo součástí životního stylu, ale není častější než 1x za týden).

Co se týče Ph papírků. Pokud je mi známo, tak nejsou určeny k testování na psychoaktivní látky. Existují přímo orientační testy na marihuanu (a jiné látky) ze slin. Zde Vám mohu doporučit, abyste se řídil přímo instrukcemi, které jsou k testu vždy přiložené anebo se zeptal přímo v lékárně, kde jsou obvykle tyto testy volně k prodeji.

Přibližnou dobu detekce (u slinných testů) najdete v této naší tabulce, přičemž bych na závěr ještě rád doplnil, že tzv. orientační slinné testy nebývají 100 % spolehlivé a nedokáží určit zdali byl či nebyl řidič "pod vlivem". Za směrodatné je možné považovat až následné toxikologické krevní testy, které dokáží rozlišit aktivní/pasivní metabolity THC, viz např. tento odkaz s informacemi.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality