Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin, žloutenka?

23.6.2016

Dotaz

Dobrý den , před jedním dnem jsem jel tři denní večírek,kde jsem si snupl po dlouhé době pervitin, a dlouho zase ani nesnupnu. Poprvé jsem si snupl v 19 a od te doby jsem mel asi maximalne 25x a je mi 25,dam si to maximálně 3-5 do roka, ale některý rok jsem měl třeba jen jednou ... Je to svinstvo, ale nepijí moc, přestal jsem kouřit a hulim travu. Ale ted po tech 3 dnech se mi stalo , ze mám lehce nažloutlé oči a desne návaly tepla se u me dostavovaly s kamosem, ještě ted den po te cítím perník v tele.. Mám mít strach ze zloutenky, hodně o tom čtu a spousta uživatelů, fetaku píše , ze se s tím setkalo. Ale raději se tu pokusim zeptat, nepopiram totiž , ze mám menší obavy a proto to chce bud rok zase pauzu , nebo už úplně přestat, jenže já si potřebují čas od času vyčistit hlavu... Ale rozhodne to zkusim .

32703
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Asi bych hned přímo neusuzoval o některé ze žloutenek (vzhledem k inkubační době, která bývá mnohem delší nežli 3 dny), ale spíše o nadměrném zatížení jater vlivem (opakovaného užívání) pervitinu a příměsí v něm. Na druhou stranu, nejsem lékař a v naší poradně jej k dispozici nemáme, takže vše můžete ještě zkusit prokonzultovat v některé z online lékařských poraden.

Ať tak či onak, příznaky, které uvádíte bych již nebral na lehkou váhu a pokud byste je pozoroval delší dobu (např. do doby než k Vám dorazí moje odpověď), tak raději neriskujte a začněte vše řešit s lékařem přímo. Například si můžete nechat udělat jaterní testy, či vyšetření krevního obrazu u obvodního lékaře, kterému popíšete Vaše příznaky.

Na závěr bych Vás rád podpořil, abyste se nadále věnoval signálům Vašeho těla a pokud možno takto neriskoval a zároveň si zkusil najít jinou a bezpečnější cestu, jak si "vyčistit hlavu".

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality