Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Vyjádření k lékařské zprávě

5.7.2016

Dotaz

Dobrý den, manžel s organickým psychosyndr.toxické etiol.po čtyřicetitříleté expozici org.rozpouštědlům - autolakýrník, čtyři hod.vyšetřován psycholožkou,prosil o ukončení, že už nemůže, ona sama toto popisuje ve zpr.verbální záchvat zlosti,řekl mi, že užil dva rivotrily (bez verifikace psycholožky,nelze ověřit, měl je zřejmě v kapse).Mne jako manželku a opatrovnici k vyšetření již v úvodu odmítla. Poté ho převedla k psychiatričce, tam vyšetřován čtyřicetpět min.Řekl mi, že i před tím si vzal rivotril.Zpráva psychiatrie popisuje doslova nesmysly(např.chodím rád na koupaliště, tam si hraji, jen tak se válím), které manžel lékařce napovídal, otázky, které by vedly k těmto manželovým sdělením ve zprávě nejsou.Považuji to za skandální přístup,mučení. Od rána do patnácti h.nejedl,naštěstí měl s sebou čaj! Pozván byl na tuto psychiatrickou kliniku pro posudkovoukomisiMPSV, sto km od našeho bydliště,dovezla jsem ho domů v žalostném stavu,který trvá již dva měsíce. I já jsem z toho psychicky na dně, jak se zachovali ke stabilizovanému člověku,který své onemocnění s pokorou přijal,maximálně se snaží,s medikací Ebixa,Sertivan,doplňkově Colostrum, pravidelná psychoterapie a trénink kognit.fcí,sice s nutností celodenního dohledu, motivaci a pomoci při všem. Ráda zašlu celou kazuistiku ojedinělého případu. Prosím o vyjádření k legalitě postupu lékařek s ohledem na člověka s neurodegenerat.postiž.CNS a účinku tří tbl.rivotrilu v rozmezí cca pěti hod.,zejména na psychiatrické vyš.,kdy už byla dávka zřejmě velká.gramáž nelze zpětně potvrdit, vzal si ho bez dohledu. S úctou děkuji za vaši odpověď

32677
 

Odpověď

Dobrý den Vlastimilo,

děkujeme za důvěru v naši poradnu, obávám se ale, že Vám k daným tématům takto na dálku přes internet bohužel nemohu mnoho sdělit. Naše poradna se zaměřuje na problematiku ilegálních psychoaktivních látek  (nikoliv léků a těkavých látek), v týmu navíc nemáme lékaře a zároveň není v našich možnostech a kompetencích vyjadřovat se k lékařským zprávám.

Rád bych Vás podpořil, abyste zkusila přímo kontaktovat některou z právních poraden (např. poradnu A.N.O., která je anonymní a bezplatná) anebo můžete zkusit nejbližší adiktologickou ambulanci, viz Mapa pomoci.

Vzhledem k tomu, že píšete také o užití několika tablet rivotrilu (lék s velmi vysokým potenciálem vyvolat závislost s mnoha nežádoucími psychickými/somatickými následky) Vaším manželem, rád bych Vás na závěr odkázal také na poradnu specializující se na problematiku zne/užívání benzodiazepinů - www.benzo.cz a jejich léčbu.

Hodně sil přeje poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality