Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Marihuana a divné stavy

9.7.2016

Dotaz

Dobry den, chtel sem poprve vedet jaky to je pocit byt zhuleny, kazdy popisuje krasne pocity a uvolnenost a tak, tak kamos mel bong, dali sme si,nic to semnou neudelalo, nic sem necitil... tak sem to zkusil s kamosem znova dalsi tyden, dal jsem si a nic to semnou neudelalo, tak za 10 min sem si dal znova, a tentokrat sem po 10 minutach zacal pocitovat divne stavy, mel sem pocit ze to co sem rekl sem nerekl, mel sem v hlave milion myslenek ze sem nemohl ani premyslet, trochu se mi motala hlava, a v hlave sem mel furt nejaky hlas co asi 10 sec opakoval furt to same... necitil sem se blbe, ale spis divne, dobre sem se ale necitil, zajmalo by me cim to muze byt? Problemy nemam, a starosti taky ne, jsem takovej povahove " lempl " co si z niceho nic nedela a nic ho nestve skoro.... bylo to snad z toho ze to bylo poprve?... cekal jsem nejaky prijemny stavy, ale urcite ne toto, mel jsem i halucinace obcas, krom toho se mi zdalo jako by nexistovala minulost, vzdy sem neco udelal a jako by sem nevedel ze sem to udelal, existovala jen pritomnost, nevim jestli sem to prehnal stim nebo co, kazdopadne trpim asi 7let depersonalizaci kterou mam z hrani her na pc.. ale je slaba, ale po tutom sem pocitoval tu DP 500x silnejsi, nastesti to po 5-7 hodinach preslo, prosil bych odpovedi na vsechny otazky,hlavne bych chtel odpoved proc sem dostal takovy divny stav, protoze naladu jsem mel normalni,nemel sem schyzy nebo tak ale citil sem se divne.. dekuju moc.

32670
 

Odpověď

Dobrý den Michale,

přemýšlíte o tom, proč Vám marihuana způsobila takové stavy, a Vaše úvahy jdou správným směrem, co se týče faktorů, které vše mohly ovlivnit. Marihuana působí na prožívání a obecně na psychiku člověka. Je tedy důležité, v jakém stavu se při užití nachází, jaké má vrozené dispozice k psychickým potížím anebo jak je citlivý na psychoaktivní látky. Píšete, že jste neměl starosti ani problémy a měl jste normální náladu, přesto to bohužel nezaručuje, že stav na marihuaně proběhne bezproblémově.

Roli mohlo hrát to, o jakou marihuanu se jednalo. V současné době se totiž úplně běžně objevují vzorky, které obsahují vysoké množství THC. Skutečně jste to tedy mohl „přehnat". Čím silnější marihuana, tím větší šance nepříjemných stavů. To, jak na Vás marihuana působila, často popisují i další uživatelé. Může docházet ke změnám vnímání času, k divným pocitům i k halucinacím, a to hlavně při užití většího množství THC.

Na lehkou váhu bych nebrala ani Vaše potíže s depersonalizací. V takových případech může marihuana vše zhoršit a mohou se přidat další nepříjemné stavy. Ptáte se ještě, jestli to mohlo být tím, že to bylo poprvé. Platí, že při dalším užití se vše může s velkou pravděpodobností odehrát stejně.

Zdraví poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality