Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Testy, PČR, doporučení odmítnout krevní rozbor

17.8.2016

Dotaz

Dobry den, prisla jsem o ŘP, nalizala jsem na test drugwipe 2 carky thc, cestou z hudebni akce, pote me PČR odvezla rovnou na policejni stanici, kde jsem se k cinu priznala, slusne se chovala a spolupracovala, v zivote jsem nemela nejaky problem s policii. Mam cisty TR, ani v aute jsem doposud nemela zadne prestupky, ale ted k veci, jako uplny ,,laik,, bezproblemovy obcan jsem se PČR zeptala, jak by mi dale doporucili postupovat, jejich odpoved znela tak, že mi dporocuji na krev nechodit, že to je dražší a podobne, a ja samozrejmne byla rozhozená a souhlasila, aniz bych vedela nejaky informace o tom, ze odmitnutí je take prestupkem a vysse trestu je vyšší. Na internetu jsem se dočetla, že orgány veřejné moci po odmítnutí krve nemají žádné slitování. Ja bohužel nic takové ani v nejmenším netušila. Kdybych takové informace měla, tak bych na krevní rozbor jela. Neměla bych stim problém, ja však poslechla PČR a zachovala se dle jejich rad.Jak by jste postupovali v této situaci? Má cenu brát si právníka? Jě nějaká šance, že výše trestu bude nižší než 1 rok?

32602
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za oslovení naší poradny. Situaci, do které jste se dostala v minulosti bohužel popisovalo více našich tazatelů (viz náš fulltext). V naší poradně nejsme přímo právníci, ale i tak se obávám, že aktuálně nebude mnoho možností, jak ji nějak ovlivnit. Je to opravdu jak píšete, pokud nejedete na krev, jste automaticky posuzovaná jako byste řídila "pod vlivem".

Přesto můžete zkusit přímo oslovit (je možné telefonicky nebo emailem) ještě bezplatnou a anonymní, drogovou Právní poradnu A.N.O., která se obdobnými tématy zabývá (a může Vám mj. odpovědět na otázku týkající se výše případného trestu a potřebnosti vzít si právníka) a která by mohla být nadále nápomocná. Zároveň zkusite oslovit i TUTO poradnu, která se snaží radit ve chvíli, existuje-li nespokojenost s prací PČR.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality