Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Anabolické steroidy, léčba

2.9.2016

Dotaz

Dobry den Muj bratr uzival asi tri roky anabolicke steroidy, pichal si testosteron asi jednou za ctyri dny. K tomu bral leky na lecbu stitne zlazy ( ackoliv problemy s ni nemel). Nyni je po zavazne nehode na motorce v nemocnici,tudiz asi tri tydny neuziva zadne tyto preparaty. Chtela bych se zeptat jestli je mozny vliv anabolik na prubeh operace,jelikoz bratr mel velice vzacnou komplikaci. DLe bych se rada zeptala jestli je mozne urcit pribliznou dobu kdy jeho telo si bude na prislusne latky odvykat a jaky muze mit tento stav prubeh. V nemocnici za nim dochazi jedenkrat tydne psycholozka,vyzadali si ji lekari aby se s nim bavila prave o anabolickych steroidech. Chtela bych se zeptat jestli to muze stacit nebo je lepsi domluvit se na castejsi lecbe. Popripade jestli neexistuje nejake poradenstvi nebo konzultace psycholozky,ktera by se bratrovi mohla venovati i kdyz ho prelozi na jine rehabilitacni pracoviste. Cela udalost je pro nas velice narocna a nevim jestli ji jako rodina zvladneme bez ppomoci az do nehody jsme se domnivali ze brart bere pouze doplnky stravy,celou pravdu nam rekli az lekari predem dekuji za odpoved Eva

32572
 

Odpověď

Dobrý den Evo,

rozumím tomu, že je pro Vás situace náročná, obzvlášť pokud jste o zneužívání anabolických steroidů neměli tušení. Váš dotaz týkající se těchto substancí ale bohužel překračuje kompetence naší poradny (v týmu nemáme lékaře) a je tak mimo naši adiktologickou specializaci.

Doporučil bych Vám zkusit kontaktovat lékaře (psychiatra), v Brně je možné zavolat např. do AT ambulance (viz tento odkaz) a domluvit přímou konzultaci. Pomoc psycholožky v nemocnici je rozhodně dobrým krokem. Do budoucna bývá efektivní (existuje-li ovšem motivace na straně pacienta) pokračovat alespoň krátkodobě s psychologickou léčbou, formou terapie. Nasměrovat by Vás nadále mohli např. v již zmíněné ambulanci. Pokud bratr nebude nakloněný spolupráci, můžete se i tak Vy sama nebo spolu s rodinou obrátit na odborníky, kteří Vám můžou pomoci se v téhle náročné situaci zorientovat. Kontakt najdete například ZDE.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality