Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Alkohol + kokain + extáze

3.9.2016

Dotaz

Zdravím, Chtěl bych se zeptat zda netusite co semnou mohlo priblizne byt .. Byl jsem na vikendove akci s prateli, a konzumovaly se tam ve velkem mnozstvi ,,koule". Pochopitelne jsme to michali s alkoholem a bohuzel se nam povedlo ze po prijezdu domu, jsme neprestali, ale presli jsem na kokain, ja osobne jsem si dal priblizne pul gramu z nedele na pondeli a dalsi pul gram z pondelka na uterek... Vse nastesti bylo dobre, ale ve stredu vecer mi zaclo byt strasne spatne ( predpokladam ze ,,dojezd") ve ctvrtek rano jsem mel vstavat do prace ale za boha jsem nemohl ve stredu usnout, mel sem zavrate, tocila se mi hlava, bylo mi stridave velke teplo i zima a prisla i logicky ryma. Po celonocnim utrpeni a nespavosti ( nikdy driv sem nespavosti netrpel) jsem dojel do prace ale unava a okolni problemy me dostali, brnelo mi cele telo, podlamovali se mi kolena, mel sem horecky, zavrate, bolest hlavy, celkove jsem si pripadal na rozklad ( vzal jsem si asi celkem 4 ibalginy a jeden paralen. Jelikoz nic nezabiralo, sel sem z prace deive domu a sel sem si rovnou lehnout, po probuzeni jsem zacal byt v pohode ( prevladala zrejme unava) jeste 4 dny pote me obcas zabrnelo cele telo, jednou az dvakrat do dne pri brneni zavrat. Ale po tech 4 dnech jsem byl uplne fit, jen by me zajmalo jesli to byla ,,klasicka" reakce nebo neco vice, co bych mel bud resit a nebo popripade na dalsich akcich omezit/prestat brat jakekoli drogy. Celkove jsem svatecni uzivatel drog (pouze vetsi akce/party), jinak pouze kourim cigarety. Je mozne ze se to tyka meho astmatu, ktery se mi od dob co kourim, skoro 100% vylecil ... Predem dekuji za odpoved

32569
 

Odpověď

Dobrý den,

popisujete řadu potíží, které se u Vás objevily po užití několika různých drog - alkohol, extáze (koule) a kokain - ve velkém množství a bez přestávky během víkendu až do úterka. Už jen z tohoto shrnutí si říkám, že by spíš bylo zvláštní, kdyby se žádné potíže neobjevily.

Pokládáte otázku, jestli to byla "klasická" reakce nebo něco více, co byste měl buď řešit anebo omezit či přestat brát drogy. Musím říct, že platí obojí. Z pohledu toho, jak mohou působit kombinace drog, se dá říct, že se jednalo o "klasickou" reakci. Klasicky nepředvídatelnou a klasicky způsobující nejrůznější potíže, včetně delšího dojezdu. Zároveň se jedná o reakci, kvůli které mi připadá na místě zvážit, jestli drogy brát a pokud ano, tak jak podobným stavům předejít a jak co nejlépe omezit rizika. To znamená například omezit množství užité drogy, nekombinovat mezi sebou různé látky, dodržovat delší přestávky mezi jednotlivým užitím drog, dopřát tělu dostatečnou dobu pro regeneraci, včetně spánku, jídla a pití, vitamínů/minerálů a podobně. Obsáhlé tipy si můžete přečíst také například ZDE v angličtině (ZDE je překlad), konkrétně pro extázi.

Astma celé situaci určitě nepomáhá, přesto si troufám říct, že by reakce byla stejná i bez astmatu. Ale to už je spíše otázka na lékaře, kterého v týmu bohužel nemáme, včetně otázky, jaká je souvislost mezi kouřením a astmatem.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality