Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Extáze, testy, kontrola

6.9.2016

Dotaz

Dobrý den. Na párty si dám většinou extázi nebo mdma. Mám 80kg 183 cm. Za jak dlouho ze mě plus minus extáze zmizí. A ještě se chci zeptat. Když mě při silniční kontrole dají test a nalížu ale budu chtít na krev a tam se zjistí že látka není "aktivní" vrátí mi řidičský průkaz? A ještě něco :D nevím proč ale kamarádi si dají za noc třeba 1-2 ex a jsou moc ale já si jich musím dát 3-4 aby to za něco stálo. Nevíte čím by to mohlo být? Děkuji

32564
 

Odpověď

Dobrý den,

doba, po kterou je uvedená látka zachytitelná prostřednictvím slinného testu, se liší podle typu substance (a obsahu MDMA + příměsí), intenzity užívání, užitého množství, věku, váhy a dalších těžko odhadnutelných faktorů (viz zdravotní profil jedince, rychlost metabolismu atd.). Z těchto důvodů Vám přesný časový rozptyl nemůžeme napsat. Můžete ale počítat s tím, že extáze (MDMA) je obvykle zachytitelná ve slinách od několika hodin po cca 3 - 5 dnů od posledního užití, v krvi se jedná o přibližně 24 hodin viz. naše tabulka Testy na drogy.

Pokud budete mít pozitivní slinný test a pojedete na toxikologický rozbor krve, tak vše bude odvislé od finální hodnoty MDMA a jeho metabolitů v krvi. Bude-li pod TÍMTO limitem, tak Vám bude řidičský průkaz vrácen (v opačném případě hrozí sankce, viz předešlý odkaz).

To jak na Vás látka působí, respektive jaké množství "musíte užít, aby to za něco stálo", opět jako u detekce souvisí s mnoha proměnnými, např. s Vaší individuální citlivostí vůči účinkům dané substance, odolnosti, metabolismu, atd.

Nutno závěrem dodat, že s užíváním více tablet extáze (jsou-li to ve finále tablety s MDMA) za večer enormně zvyšujete riziko případných psycho/somatických komplikací. Budete-li chtít můžete si přečíst náš TEXT týkající se základních pravidel harm reduction v této oblasti.

Zdraví Vás EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality