Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

THC, trvající divné stavy

8.9.2016

Dotaz

Dobrý den jeden můj chytrý kamarád mi řekl že má suprovou trávu tak já jsem řek proč by ne taj jsem si ji koupil z kámošema jsem ji zhulil nejvíc jsem měl já a najednou ten stav spolmalenej když jsem si lehl slyšel jsem tlukot srdce brnělo mě celý tělo až po pár měsících mě řekl že to byla tráva určená na mastičku a jenže od té doby co jsem to zhulil je mi furt divně jako kdybych to nebyl já vůbec nemám chut k jídlu atd. nemáte nějaký tipy jak se toho zbavit nebo to jít řešit z lekářem jenže se bojí že se to dozví rodiče a jsem v řiti a jestli mě ten lekař nenahlásí na policii Děkuji za odpověď Tomáš

32561
 

Odpověď

Zdravíme Tomáši,

zpomalenost a určité nežádoucí vedlejší psychické i tělesné účinky po užití marihuany jsou poměrně častým jevem a většinou během dnů (maximálně týdnů) pozvolna odeznívají. Co je ale již k pozastavení, jsou trvající nepříjemné pocity a divné stavy v řádu několika měsíců. Za takovéto situace bych se také přikláněl k variantě navštívení lékaře (praktického) a potřebě vše detailněji vyšetřit. Konkrétní tipy, jak se těchto potíží zbavit, bohužel nemáme, bez podrobnějšího vyšetření by se míjely účinkem. Jediné co je možné napsat s jistotou, je doporučení vyhnout se teď jakýmkoliv experimentům s marihuanou a obdobnými psychoaktivními látkami.

I když rozumím Vašim obavám z toho, že by doma vše "prasklo", tak si zároveň říkám, že zdraví je přece jen přednější než průšvihy u rodičů. Navíc je lékař vázán lékařským tajemstvím a na policii nic hlásit nesmí (výjimku tvoří pouze trestné činy pod § 368 trestního zákoníku, viz tento odkaz). Také si u něj můžete jeho případný postup klidně nejprve ověřit.

Pokud se na rozhovor s rodiči na dané téma necítíte a máte velké obavy z jejich reakce, tak můžete zkusit zavolat i na některou anonymních linek důvěry (např. Modrá Linka). S pracovníkem na lince je možné celou situaci zkusit probrat podrobněji, třeba společně vymyslíte způsob, jak o tom s rodiči mluvit.

Ať je brzy lépe přeje poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality