Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

MDMA a následné potíže

9.9.2016

Dotaz

Dobrý den, ráda bych se zeptala. Užila jsem 2xza s sebou MDMA (čisté kristalky ve vodě). Extázi už jsem zkusila, ale MDMA jsem měla poprvé. Poprvé to bylo více a nájezd jsem měla silný, něco jsem si dokonce nepamatovala. Pak už jsem to ,,vytančila'' a bylo mě lépe. Druhý den mě bylo opravdu zle. Poté jsem měla den pauzu a opět jsem užila MDMA. V tomto případě méně, bylo mě lépe a druhý den jsem nezaznamenala výrazné problémy. Nevím zda je to tím, ale dva dny na to mě začalo být zle (nesnesitelná únava, pocit na spaní ale nemožnost usnout, buzení se několikrát za noc, neschopnost pracovat, nechut' jíst). Doktor mě řekl, že jsem unavená a předepsal mě byliny na spaní. Ale tento stav se táhne 5 dní po požití - pořád. Nemohu a nejsem schopná nic dělat. Nutím se jíst, snažím se, beru vitamíny. Myslíte, že je to následek MDMA?? Pravdou je, že jím velice zdravě a sportuji. Alkohol občas. Je možné, že se tělo moc unavilo? Víte o něčem, co by mohlo pomoci? Děkuji a přeji hezký den, Naty

32558
 

Odpověď

Dobrý den Naty,

potíže, které popisujete, klidně mohly s užitím MDMA souviset. Ty se totiž mohou dostavit jak bezprostředně po užití, tak nějakou dobu po užití, kdy se organismus snaží vrátit rovnováhu (chemickou rovnováhu v mozku, spánkový deficit, dohnat velký výdej energie a podobně). Navíc je potřeba říct, že jak tableta extáze, tak krystaly či prášek MDMA mohou obsahovat různé další příměsi, které mohou také působit potíže.

Je dobře, že jste se obrátila na lékaře, který mohl vyloučit závažnější komplikace. Organismus by se měl po užití drog postupně navracet do normálu, pokud si člověk dopřeje dostatek odpočinku, spánku a obecně se řídí pravidly zdravé životosprávy. Určitě tedy děláte dobře, že jíte, berete vitamíny a na doporučení lékaře byliny. Přeci jen, pokud by Vám do doby, než Vám přijde tato odpověď, nebylo lépe, kontaktujte lékaře znovu.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality