Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Zadržení ŘP, alkohol a léčba

12.9.2016

Dotaz

Dobrý den, jsem kvartální piják a již jsem dostal poslední šanci od rodiny a tak mě odvezli k doktorce s 0%, ale s absťákem, třásl jsem se dost. Nedala mi Diazepam a nic na uklidnění a dala mi doporučení na psychiatrii. Tam jsem přešel přes DETOX, pak po 3dnech do civilu a plnil klasicky věci jako komunitu, skupiny, jógu atd. a za 3 dny jsem byl OK. Ale prý je to na 3 měsíce a reverz mohu podat až doberu postupnou sadu léků, tak jsem ho podal a v pátek 9.9.2016 odešel s tím, že zasílají na úřady, že mám zadržen řidičský průkaz. Že mám jít za praktickou lékařkou a ta mi napíše, že jsem OK, ta mě dnes ale poslala s psychiatrovi (pondělí 12.9.2016) a tam mi řekli, že to nejde hned, že je to i na půl roku, někdy na 3 měsíce. Já jsem bez auta jak bez nohou, bydlím na špatně nedostupném místě a do práce to mám s autem hodinu, bez auta 2hodiny i více. Nedá se tento krok nějak urychlit? A je to vůbec správný postup? Když mi v Bohnicích řekli, že mi spis k navrácení napíše moje lékařka, ale ta mě poslala k psycholožce, tam jdu poprvé ve středu, tak uvidím, ale půl roku bez řidičáku si neumím představit. Nevím co s tím, jsem rozhodnutý nepít, byla to moje poslední šance, 14 dní přemýšlení mi stačilo na to si srovnat hlavu, že pokud bych se ještě napil, nejen že zničím sebe, ale celou moji super rodinu, přijdu o snoubenku atd. Prosím o radu, moc děkuji. David

32547
 

Odpověď

Dobrý den Davide,

rozumím, že se snažíte dát dohromady a využít šanci, kterou Vám rodina dala. Rozhodnutí přestat s pitím alkoholu považuji za důležitý krok. Zároveň s sebou tato situace přinesla i nepříjemnosti spojené se zadržením řidičského průkazu, který je pro Váš "běžný provoz" a práci a důležitý.

S Vaším dotazem bude nejlepší obrátit se přímo na právníky. Zkonzultovat Váš další postup (a případné urychlení) můžete například s pracovníky bezplatné právní drogové poradny A.N.O., kde se podobným tématům dlouhodobě věnují a to buď telefonicky (736 760 701) nebo přes webový formulář.

V naší poradně se totiž zabýváme nelegálními drogami, alkoholem jen okrajově.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality