Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

DXM, reakce

2.10.2016

Dotaz

Dobrý den, včera jsem zkusil 450mg DXM (13 tabletek stopexu) a jak mi začal trip tak mě začala pálit pokožka na hrudi krku a pak všude kde ejsem se dotkl a byla úplně červená a teplá.. Cítil jsem že jsem strašně silný a že se musím strašně hýbat jinak vybuchnu... Někde jsem slyšel že to může být poškození imunitního systému > štítné žlázy a následkem pocení jódu ale vůbec jsem se neptal nevíte čím to může být způsobeno? mohu to ještě někdy zkusit nebo se jedná o život? PS ; byl jsem v tu chvíli i pod vlivem Mléka z trávy.. Může to být tou kombinaci?

32522
 

Odpověď

Dobrý den,

opravdu těžko říct takto na dálku přes internet, co danou reakci mohlo způsobit. Obzvláště pokud jste mixoval více psychoaktivních látek dohromady. K lepšímu pochopení, o co se mohlo jednat, by již bylo zapotřebí zeptat se lékaře, který v našem týmu není. Ovšem vzhledem ke kombinování více drog je ve hře tolik proměnných, že se obávám, že nebude možné se dobrat k nějakému spolehlivějšímu vysvětlení.

Za nás mohu připojit alespoň jednu obecnou hypotézu a sice, že by vedlejší účinek mohl být spojený s alergickou reakcí (ať už na THC nebo DXM nebo obojí). Pokud by tomu tak skutečně bylo, tak v určitých případech může být taková reakce život ohrožující (viz anafylaktický šok).

Na závěr si neodpustím poznámku, která se týká Vašeho věku. V období, kdy se tělo a CNS teprve vyvíjí mohou podobné experimenty výrazněji přispět k rozvoji některých nepříznivých fyzických/psychických změn (mnohem více oproti dospělosti). Zdali po takových zkušenostech budete nadále riskovat je jenom na Vás.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality