Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Testy na drogy (extáze, lysohlávky)

3.10.2016

Dotaz

Dobrý den, chtěl bych se váš zeptat, na jedné akci si chci dát extázi (popáté v životě, naposledy 24 dní před TOUTO akcí), bohužel za přesně za 22 dní od TÉ akce půjdu na testy na drogy, takže jsem z toho celkem nervózní. Všichni mi říkájí, že se to v krvi a moči drží jen pár dní, ale jsou lidé, kteří mi zase říkají že to může být mnohem dýl, takže jsem z toho dost nesvůj. A ještě máme v plánu s partou vyzkoušet houbičky (lysohlávky-poprvé) a to v tomto případě měsíc před testem, taky jsme u vás četl že v moči je krátkou dobu (Psylocibin), ale že se prý až pár týdnů v krvi drží tzv. Psilocin a nevím co je na tom pravdy. Všechyn zdroje jsou totiž dost pochybné. Předem vám velmi děkuji za odpověĎ.

32519
 

Odpověď

Dobrý den Danieli,

děkujeme za Váš dotaz. Odstup 22 dní u extáze a měsíc u lysohlávek od užití do testu na drogy by měl být dostačující. V krvi i moči jsou detekovatelné spíše v řádu dní. Máte však pravdu, že se nedá nic s jistotou říci ani zaručit, protože roli hraje příliš mnoho proměnných (síla dané látky, příměsi v ní, rychlost metabolismu, váha, věk, atd.). Za sebe bych asi doporučila spíše neriskovat ve chvíli, kdy Vás čeká přímo toxikologický rozbor krve a moči, ve kterém budou hledat drogy. Variantou by mohlo být zakoupit si test v lékárně a otestovat se sám předem pro orientaci.

Odhalení v testech však není jediné riziko těchto drog a platí, že jejich užívání může přinést i jiné potíže. Zároveň se vždy doporučuje načerpat o všech látkách co nejvíce informací ještě před jejich užitím. Více informací o nich si můžete přečíst například zde a zde.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality