Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Přítel a marihuana, léčba

6.10.2016

Dotaz

Dobrý den,píšu si o radu mám přítele,který je závislý na marihuaně a před 5lety po 1rok šňupal ..... Jsme spolu 10let a začíná být agresivnější,výbušnější,velké změny nálad,atd. navštívily jsme odborníka a předepsal mu prášky,ale chci se zeptat jestli nevíte kam by mohl docházet ambulantně na odvykací kurz? Děkuji za odpověď

32512
 

Odpověď

Dobrý den Nikol,

v obdobných případech pouze předepsání léků od psychiatra obvykle nestačí a první volbou je dlouhodobější psychologická pomoc - např. od psychoterapeuta, psychologa či adiktologa. Klidně také od psychiatra s psychoterapeutickou praxí a dostatkem času na sezení a zmapování problému. Ta se může odvíjet ve dvou směrech. Prvním je společné sezení partnerů, které může napomoci lépe se v celé situaci vyznat, vyjasnit obtíže, které většinou jakákoliv forma závislosti v páru způsobuje a zároveň zjistit jak a za jakých podmínek je možné nadále ve vztahu fungovat a být v něm spokojení. Druhou variantou je tzv. ambulantní léčba ve formě individuální anebo skupinové psychoterapie, případně pobytová léčba v Psychiatrické nemocnici. Více informací najdete v TOMTO textu.

Pokud má Váš přítel motivaci vyhledat odbornou pomoc, zkuste ho v tom nadále podpořit. Na potíže v oblasti závislostí se specializují např. adiktologické ambulance anebo psychoterapeutická centra, která nabízí pomoc (a to i lidem blízkým jako jste Vy, které se mohou dojít poradit i bez přítele, pokud by o spolupráci neměl zájem). Kontakty najdete na TÉTO stránce (jsou rozepsané dle lokality).

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality