Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Testy na drogy

8.10.2016

Dotaz

Zdravím. Asi před půl rokem jsem se začala užívat pervitin nosem. Neuzivam denně, ale pracuji na směny a pomáhá perník mi pomáhá zvládat ty přechody z denní na noční a naopak. Takže cca 2-3x týdně. Občas třeba týden vynechám úplně. Hlavní důvod proč zatím nechci s užíváním přestat je, že chci zhubnout ještě aspoň 10-15kg, pak přestanu. Počáteční moje váha byla 114kg, teď mám 96kg. O co ale jde, zaměstnavatel chce vstupní prohlídku. Všude tu píšete, že je perník zjistitelny max 5 dní, ale všichni dotazujici píší, že nejsou pravidelní uživatelé, já ano... Prohlídku musím podstoupit nejpozději za 18 dní... Jaká je pravděpodobnost, že drogu zjistí po cca 14ti dnech? Mám důvod si myslet, že test na drogy bude součástí prohlídky, takže si teď už určitě nedám. Děkuji za odpověď. Myslenka

32510
 

Odpověď

Dobrý den,

doba detekce pervitinu záleží na více faktorech - užívané množství, síla užívané látky, věk, váha, rychlost metabolismu apod. Při pravidelném užívání se nejčastěji uvádí detekce 1-3 dny ze slin a krve a 3-5 dní v moči, viz naše tabulka. Pokud si chcete být jistá výsledkem, doporučuji využít dostupnosti testů na drogy v lékárnách, cena těchto testů se pohybuje od cca 60 Kč výš. Po 14 denní pauze od posledního užití by však výsledky měly být negativní.

Píšete také, že pervitin užíváte kvůli hubnutí a po dosažení určité váhy přestanete. Pervitin však může kromě hubnutí způsobit celou řadu nežádoucích komplikací. Pokud by se Vám při přestávání s jeho užíváním nedařilo podle Vašich představ, nebojte se vyhledat podporu. Obrátit se můžete na naši poradnu, nebo hledat pomoc například zde.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality