Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Xanax, vysazování

9.10.2016

Dotaz

V máji 2015 som bolo lekárom psychiatrom vyšetrený a bola mi diagnostikovaná stresová poruchy na iatrogennom podklade. Začal som užívať 3x0,5 xanax.Začiatkom t.r. som znížil dávkovanie postupne na 3x0,25 a teraz som na dávkovaní 2x0,25 xanax /cca 4 mesiace/. Snažím sa toto dávkovanie ukončiť, nakoľko príčina pominula, ale neviem ako. Znižujem dávkovanie rezaním, ale pociťujem určitý diskomfort, ktorý je niekedy výraznejší, niekedy menší. Pri horších stavoch sa snažím ich prekonať /nezvyšujem dávku/, ale stále je to dokola. Poraďte mi nejaký postup ako toto všetko vyriešiť. Všetky bežné činnosti vykonávam , športujem . Občas po športe vypijem nealkoholické pivo, resp.1-2 pivá normálne. Už som sa obrátil na niekoľko poradní, ale odpovede ma neuspokojili /rada aby som sa obrátil na svojho lekára/. Budem Vám vďačný ak mi poskytnete nejakú novú informáciu S pozdravom Ivan

32509
 

Odpověď

Dobrý den Ivane,

děkujeme za oslovení naší poradny. Co se týče Vaší otázky. Je mi líto, ale také jsem nucen Vám napsat, že konkrétní postup jak vše vyřešit může poskytnout pouze lékař (nejlépe psychiatr v rámci přímé konzultace), kterého v týmu nemáme. Ten se jako jediný může kompetentně vyjadřovat k medikaci benzodiazepiny a schématu jejich vysazování. Pokud s Vaším stávajícím psychiatrem nejste spokojený a nedaří se Vám užívání ukončit, je obvykle první volbou jeho změna (např. na doporučení někoho ze známých či dle referencí z internetu) a nastavení více vyhovující spolupráce.

Pokud upřednostňujete nejprve kontakt přes webovou poradnu, můžete ještě zkusit TUTO poradnu, která se specializuje přesně na problematiku benzodiazepinů.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality