Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Vysazování Neurolu

12.10.2016

Dotaz

Dobry den,pred 4 mesici jsem podstoupila operaci patere pro utlak nervu.Bolesti po operaci pretrvavaji a cely svuj zdravotni stav s bolestmi jsem psychicky velmi zle snasela.Lekar neurolog mi nasadil Neurol 0,25mg a leky na bolest.Prvni mesic jsem Neurol brala nepravidelne a posleze za 2 mesice kdy maximalni denni davka byla 2 tablety mi davky na Homolce snizili diky Triticu prolong a Gabapentinu na 1 tbl Neurolu 0,25 mg denne.Gabapentin jsem prestala uzivat protoze jsem se docetla v pribal.letaku ze je to lek na epilepsii a vystrasilo me to.Nyni tedy beru na noc 1,5 tbl Tritica Prolong a pres den pulku tablety 0,25 mg Neurolu po dobu 2 mesicu.Uz nekolikrat jsem brala jen 1/4 tablety a kdyz prisly bolesti nebo nejaky vzruch zvysila jsem Neurol na pulku tbl 0,25 mg.Snazim se o uplne vysazeni a nejde mi to, mam buseni srdce, spatne spim a je mi pres den nevolno, hodne piju tekutiny a mam prujem.Mam dotaz zda bych nemela radeji zase nasadit Gabapentin, ktery jsem jiz uzivala a nejak ukrajovat tablety Neurolu 0,25 abych se z nej uplne vymanila.Mam obavy ze mi to nepujde, prosim poradte mi.Konzultovala jsem s mnoha psychiatry a kazdy mel jiny nazor, jeden me dokonce chtel nasadit Rivotril, coz mi prijde jako jeste horsi.Dekuji za odpoved ivana.

32501
 

Odpověď

Dobrý den Ivano,

děkujeme za Váš dotaz. Oceňujeme, že si hledáte informace ve chvíli, kdy chcete vysadit Neurol.

Tato poradna se však zaměřuje na problematiku nelegálních návykových látek, proto Vám mohu odpovědět pouze obecně. Tzv. benzodiazepinové preparáty se po delší době užívání hůře vysazují, což je dáno výskytem nepříjemných abstinenčních příznaků. Ty ve svém dotazu také zmiňujete (bušení srdce, nevolnost, nespavost, atd.). V některých případech je pak dokonce zapotřebí jejich vysazování pod odborným dohledem (v rámci psychiatrických nemocnic). Další postup je proto třeba konzultovat přímo psychiatrem, ideálně s takovým, který Vám sedne jak po odborné, tak lidské stránce.

Vzhledem k potížím s vysazováním benzodiazepinů (Neurol, Rivotril aj.) byste mohla zkusit napsat i přímo do poradny www.benzo.cz, která se problematice těchto léků, a obtížím s jejich užíváním/vysazováním, dlouhodobě věnuje.

Případně můžete zkusit napsat i do této lékařské poradny.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality