Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin a děsivý zážitek

16.10.2016

Dotaz

Beru Pervitin, necelé Dva Roky, Užívám ho tak, ze Šňupu, občas si ho zakourim, ale málokdy. Od Ctvrka ( Dnes je Nedele ) jsem naspala celkem Tři Hodiny. Usla jsem Dneska Rano, asi v Sedum. Včera Večer ( po Dvou Nocích bez Spánku ) jsem byla u Přítele Doma, dala jsem si poprvé " Bombicku " ( Perník nasypany v Tabletce, kterou spolknu ). Asi Čtyři Hodiny vkuse jsem Uklizela u něho Doma. Necítila jsem žádnou Únavu, ani jsem nebyla vytížená, což se divim. Dnes nad Raném se Me stala divná situace, která ve Me zanechala znepokojující a strašidelné pocity. Leželi jsme s Přítelem v Posteli, každý jsme se otočili na svoji stranu. Chtěla jsem Přítelovi ještě něco říct, ale během vteřiny jsem ze sebe nemohla vydat ani hlásku, zacala jsem se cela kroutit. Hlavu jsem mela vytocenou tak, ze víc to snad už ani neslo, potom jsem se začala cela nějak kroutit ( nevím jak to mám popsat ) Nemohla jsem to nijak ovlivnit, byla jsem při Vědomí i při Smyslech, ale fyzicky jsem nebyla ničeho schopna, byla jsem v Bezmoci a jediné na co jsem se zmohla bylo to, ze jsem vykřikla Pritelovo Jméno. Oči jsem mela v sloup, trepala jsem se, nemohla jsem ze Sebe nic vídat, hlava mi cukala na jednu stranu, cítila jsem hrozny tlak, těžce se Me dychalo. Přítel panikaril, nevěděl co semnou je a co ma dělat, soustředila jsem se jenom na to, abych mu řekla, ze se snažím " to zastavit " ( Jak jsem psala byla jsem při Vědomí, Mozek Me fungoval ) trvalo to asi Dvě - Tři Minuty. Když Přítel chtěl doběhnout pro Vodu, tak jsem se zase během Vteřiny Vzpamatovala a všecko bylo zase normální, az na to, ze Me cca Deset Minut pote bolela Hlava a skoro jsem necítila Pravou Stranu Obličeje. Ležela jsem v šoku a v šoku jsem do ted. Upřímně to byla jedna z nejdesivejsich Situaci v Mém Životě a mám strach, ze se to bude opakovat. V Poslední Době jsem celkem vystresenovana, mám Deprese a na Perníku jsem hrozne Paranoidni. Můžou být tohle nějaké Spojitosti s tim, co se Me stalo ? Nebo to zapříčinilo úplně něco jiného ? Dekuju za Odpověď.

32492
 

Odpověď

Dobrý den Gábino,

děkujeme za důvěru, se kterou jste se na nás obrátila. Po takovém zážitku je přirozené cítit obavy a strašidelné pocity. I ve mně vzbudil Váš text obavy o Vás a o Vaše zdraví.

Takhle na dálku je těžké hledat souvislosti mezi paranoiou po pervitinu, stresem, depresemi a tím, co se Vám stalo. Přes internet a bez přímého vyšetření lékařem si netroufám spekulovat, čím byl Váš stav způsoben. Mohlo se jednat o epileptický záchvat, mohla to být reakce centrální nervové soustavy, mohlo to být způsobené nebezpečnými příměsemi v pervitinu, mohla to být reakce organismu na vyčerpání nebo mohla být příčina úplně jiná.

Váš popis celé situace působí však natolik závažně, že by bylo vhodné absolvovat vyšetření u obvodního lékaře, který by Vás dále mohl nasměrovat na specialistu, například na neurologa. Zároveň byste se měla vyvarovat dalším experimentům s drogami, než zjistíte více.

Držíme palce, aby se nejednalo o nic vážného.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality