Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Syn, odebrání ŘP

17.10.2016

Dotaz

Zdravím, mému synovi, 30let, sebrali před týdnem v úterý ŘP, nalízal, měl prý 4 hod před jízdou 2 šluky marušky, strávil na policii 3 hodiny, na sepsání protokolu, spolupracoval, vše napsali do protokolu, a že do 30 dnů mu magistrát pošle vše potřebné k vyřízení přestupku, ŘP potřebuje k jízdě do zaměstnání, vozím ho do práce tam i zpět, je to docela náročné, podle regulí by měl magistrát vydat nějaké rozhodnutí o odebrání řp do 5 dnů, ty uplynuly, ale syn se bojí, že když se tímto začne ohánět, že se to projeví na konečném verdiktu, poradte prosím.Karel

32487
 

Odpověď

Dobrý den,

Váš dotaz spadá spíše do právní oblasti, kterou se tato poradna zabývá okrajově. Nejvíce relevantních informací můžete získat od drogové Právní poradny A.N.O., na kterou se můžete obrátit telefonicky nebo emailem. Mohou Vám poradit, jak postupovat, jaké jsou zákonné lhůty, zda se "ohánět" a zda se to projeví na konečném verdiktu.

Obecně platí, že magistrát rozhoduje až poté, co obdrží zprávu z policie, která ŘP odebrala. Tím se může doba protáhnout. Zároveň hraje roli to, zda byl Váš syn "na krvi". Slinné testy totiž pouze ukáží přítomnost dané látky (tedy, že jí užil) a nemusí být zcela přesné. Až toxikologický rozbor krve může spolehlivě prokázat, zda byl řidič v danou chvíli pod vlivem, či ne dle konkrétní hladiny látky v krvi. Pokud vyšetření krve neabsolvoval, bude nejspíše posuzován tak, že v danou chvíli řídil pod vlivem. I z tohoto hlediska je vhodné obrátit se na výše uvedenou poradnu.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality