Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Extáze a divný stav

26.10.2016

Dotaz

Raz dávnejšie som mal polku extazi no blíži sa super dnb akcia a chceme si dať s kamarátmi po 1 kolesi , chcem sa spýtať aká je pravdepodobnosť že pri nášlape skolabujem alebo podobne , pretože pri poslednom nášlape mi bolo ozaj divno síce len na chvilu(bola to len polovica ečka) tak mam z toho dosť veľký strach , nebolo by lepšie polovicu a neskôr zase polovicu? Ďakujem za odpoveď

32472
 

Odpověď

Dobrý den Maťo,

účinky a rizika extáze jsou sice prozkoumány, ale není možné určit, jaká je u konkrétního člověka pravděpodobnost, že způsobí nepříjemné anebo až ohrožující stavy. Těžko odhadnout, proč Vám naposledy bylo divně, do hry vstupuje hodně faktorů. Vzhledem k tomu, že se jedná o nelegální látku,  na trhu se v současnosti vyskytují extáze s velmi rozdílným obsahem látky MDMA. To znamená, že každá tableta může být úplně jinak silná. Zároveň může extáze obsahovat i další různě nebezpečné příměsi (nejen tyto), jejichž účinky se mohou dostavit nečekaně. Tolik k nepředvídatelnosti extáze.

A pak vše ještě ovlivňuje Váš organismus. Tedy dlouhodobý zdravotní stav a momentální psychický a fyzický stav. S extází by měli být opatrní hlavně lidé s problémy se srdcem, tlakem, játry či ledvinami anebo lidé s psychickým onemocněním, především pokud užívají některé léky.

Každopádně pokud se i přes všechna rizika rozhodnete extázi znovu užít, je dobré mít na paměti zásady bezpečnějšího užití. Skutečně je lepší užít nejdřív co nejmenší množství a počkat, jak bude tělo reagovat. Přitom dodržovat pitný režim a dopřát tělu i odpočinek. A hlavně je důležité mít u sebe někoho, kdo může v případě potíží pomoci.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality