Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Potíže se spánkem

6.11.2016

Dotaz

Je to jiz treti vikend.... S pritelem jsem si dávala travu kazdy vikend a bez problémů. Nyni je to treti neprospany vikend. Jsem zoufala pritel usne jako miminko a ja jsem vyrizena.... Uz nemuzu... Bojim se do postele, ze znovu probdim vecer. Davali sme si jointy pravidelne jen o vikendu spolu cca je to roj... Byl na nem krasny sex a uvolnění. Vsichni rikaj ze po trave se spi tak mi rikaj zapal si a usnes... Take sem driv usinala a nyni? Jsem znicena holka... Prosim pomozte a dejte radu proc se to děje. Mam z toho asi ted psychicky problem a je to ma vina. Dekuji za rychlou odpoved. Do prace chodim jen od pondělí do patku vikendy byli vzdy pro uvolnění pro me a pritele. Bojim se ze budu muset na psychiatrii.

32441
 

Odpověď

Dobrý den,

obávám se, že Vám takto na dálku přes internet nemohu poskytnout jasnější vysvětlení, proč najednou nemůžete usnout a co s tím dělat. Potíže se spánkem jsou tématem velmi komplexním a pokud se nedaří opakovaně a delší dobu usnout a panují velké obavy z probdělé noci, tak má smysl zajít co možná nejdřív za praktický lékařem a začít vše řešit (např. úpravou životosprávy, případně základním vyšetřením ve spánkové poradně atp.).

Je pak samozřejmě otázkou, jakou roli ve Vašich problémech může hrát marihuana a jakou jiné okolnosti typu práce, pracovní a psychické vytížení atd. Vše bývá v případě marihuany většinou velmi individuální, u někoho spánek lehce navodí a uvolní bez výraznějších dlouhodobých vedlejších efektů, u jiného může časem narušit spánkový cyklus. Pokud ovšem již dochází k nepříjemnostem, tak by mohlo být bezpečnější ji raději vysadit.

Držíme Vám palce! Poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality