Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Ketamin, frustrace, poznání

7.11.2016

Dotaz

Dobrý den, v poslední době se snažím nějak obohatit svůj dosavadní život o nějaké nové zážitky. Pokouším se dosáhnout nějakého duchovního zážitku, ale nedaří se mi to. Jsem ten typ, který žije podle pravidel - nemám tedy žádnou zkušenost s drogami. Vyhýbám se i takovým věcem jako je kává, cigarety, čaj, alkohol - ten jsem měl naposled v 19 letech na silvestra a od té doby ho nemůžu ani cítit. Se vším váhám a zjišťuji možná rizika a důsledky. Jenže touha poznání a flustrace z toho, že se to nedaří, začínájí být čím dál vyšší. Chtěl bych Vás tedy poprosit o názor na vyzkoušení Ketaminu, jako prostředku k dosažení spirituálního zážitku. Díky za odpověď Petr

32439
 

Odpověď

Dobrý den Petře,

děkujeme za dotaz. Zvažování možných rizik u konzumace psychoaktivních látek může zabránit různým "nehodám" a nepříjemnostem do budoucna. Takovýto racionální a odpovědný postup mi přijde sympatický a v rámci své adiktologické praxe jej oceňuji (v protikladu k "hurá akcím" a následným potížím, se kterými se setkávám celkem často).

Asi tušíte, že Vám v rámci naší poradny doporučení k vyzkoušení Ketaminu jakožto prostředku k dosažení spirituality neposkytnu. Souhlasím ovšem s tím, že je dobré se odpovědně informovat a načerpat co možná nejvíce informací (i např. z některých diskuzních fór uživatelů/experimentátorů), viz např. tyto odkazy 0102, 03. Po jejich přečtení se budete moci sám rozhodnout, zdali Vám případná rizika za tento experiment stojí. Pokud byste se rozhodl Ketamin vyzkoušet, tak může být důležité řídit se základními pravidly harm reduction (snižování rizik) a nezapomenout na to, že taková zkušenost může být velmi silná (jak z negativního, tak pozitivního hlediska). Je proto doporučováno dát si delší čas na její zpracování a následnou regeneraci.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality