Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

PČR, testy, falešná pozitivita

21.11.2016

Dotaz

Dobrý Den.Dne 16.11.2016 mě zastavila hlídka Pcr u které jsem absolvoval test na alkohol který byl 0.0 potom na mě vytahli test na drogy kde jsem si byl 100% jistý že drogy neberu ,tak jsem test absolvoval po 12 asi minutách mi policie sdělila že mám pozitivní test na amfetamin.Kourim hodně cigarety ale alkohol a konopí a pervitin neberu a nikdy jsem ho v životě neužil.Tak jsem souhlasil z odběrem krve jelikož jsem si jistý že žádné drogy neberu.Je pravda ze jsem přecházel nemoc a bral syrup na kašel,paralen ,ibalgin,a nake vitamíny C .Jak je možné že jim test druh wipe 5 ukalzal pozitivní na amfetamin? Čekám na výsledky z krve.nebyl jsem líný si dojít do lékárny a udělat si 3x test z moci ve kterých bylo že jsem negativní ,potom jsem trval v práci aby mi udělali test na pervitin kde mi ukázalo že jsem taky negativní.Nevim tedy co dělat dál.Diky za odpoved

32405
 

Odpověď

Dobrý den,

do obdobné situace se bohužel v poslední době dostává více řidičů (viz např. TATO reportáž na dané téma). Jde o to, že orientační testy, které používá PČR, bohužel nejsou moc přesné a občasně vyjde tzv. falešná pozitivita i u osob, které nikdy žádné psychoaktivní substance neužívaly.

Je dobře, že jste byl aktivní a podstoupil jste konfirmační vyšetření z krve. To je totiž přesné a užití substance by mělo jednoznačně vyloučit.

Ohledně případné právní obrany se můžete zkusit spojit (telefonicky nebo emailem) s bezplatnou, anonymní, drogovou právní poradnou A.N.O., která se zabývá danou problematikou.

S pozdravem poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality