Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

MDMA, testy

23.11.2016

Dotaz

Dobrý den, 2.1.2017 se podrobním testu na přítomnost drog. Kulatý už nějákej čas beru s nadhledem, tj před měsícem jsem měl po 7 měsících a mám v plánu jet na akci do zahraničí 25.12.16 s kamarádama kde si zřejmě budeme dávat...chci se zeptat, bude možné, aby test vyšel negativně? s tím souvisí i dotaz, čím nejlépe mohu MDMA z těla dostat ven....četl jsem, že citron pomáha.. a poslední věc, v případě, když odmítnu orientační test tj z moči oni jsou mi povinni dát mi slinný test, který by mi hrál do karet...a nebo se na mne automatický nahlížet jako na člověka, který je "pozitivní" tím, že test odmítl... děkuji moc za odpověd.

32401
 

Odpověď

Dobrý den Jane,

těžko s nějakou větší jistotou odhadovat detekci MDMA v testech (individuálních faktorů je přece jen mnoho - síla látky, metabolismus, atd.). Nicméně, vzhledem k vícedenní pauze a informacím z naší tabulky Testy na drogy si dovolím napsat, že by zde pravděpodobnost negativních výsledků testů měla existovat (vše samozřejmě může být ovlivněno také tím, zdali užitá extáze opravdu obsahovala MDMA).

Co se týče rychlejšího dostání této substance z těla ven a využití citronu. Teorie s citronem a negativním testem patří podle serveru Erowid.org a ostatních spolehlivých a vědecky zaměřených portálů - týkajících se psychoaktivních látek - spíše do říše pověr. Obecně platí, že jediným spolehlivým způsobem, kterým je možné mírně napomoci k negativnímu drogovému testu je zrychlení metabolismu pomocí zvýšené fyzické aktivity, která jej nastartuje. Současně se nic nepokazí také pitím čistících čajů nebo saunou.

Ohledně odmítnutí drogových testů a následných sankcí doporučuji oslovit anonymní drogovou Právní poradnu A.N.O., která se zabývá problematikou v dané oblasti. Obecně ovšem platí, že v případě odmítnutí orientačního drogového testu bývá nahlíženo na daný test jako na pozitivní (u policie). I jinde však může působit "podezřele".

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality