Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Doporučení psychologa/psychiatra

26.11.2016

Dotaz

Vazena poradna, Od roku 2013 som prilezitostnou uzivatelkou extaze,kokainu a v poslednych mesiacoch viac ako 60%mdma.Uzivatelkou marihuany som od roku 2010,v poslednych mesiacoh (cca10mesiacov) marihuanu nepozivam z dovodu nie velmi prijemnych psy.stavou. Drogy som vzdy uzivala sporadicky v malych davkach,niektore s pravidelnym odstupom 3mesiacovm.Pri a po uziti som nikdy nepocitovala psych. Ani fyz.problemy. V roku 2015 som bola hospitalizovana rychlou zachrannou sluzbou na moj osobny podnet. Po vykonani krvnych testou som sa dozvedela ze som pozila *zameneny pervitin.*zamena za kokain Mala som neobvykli psy a fzy stav na zaklade ktoreho som takto konala. Tento rok mi umrela stara mama a pocas jej pobytu na LDN a aj po jej smrti som zacala pocitovat uzkostne a depresivne stavy aj pocas *pozitia,obajavila sa u mna rezistencia voci pozitym drogam zacala som zvysovat davky a cyklus uzivania.*moje stavy pocas uzivania od zaciatku az po toto obdobie u mna nikdy neboli zle,takzvany badtrip som nikdy nepocitila,vzdy som bola pozityvne naladena a dokonca som nikdy nemala problem so sebakontrolou. Posledne mesiace som uzavreta,uzivanie ma neuspokojuje vyslovene som stratila zaujem a potrebu.Zacala som sa modlit k bohu,hovorim k nemu pocas dna,v praci aj na "party".Premyslam o zivote. Otazku nemam ziadnu,potrebujem sa iba otvorene vyrozpravat. Avšak mam na Vas prosbu,doporucte mi psychologa alebo psychiatra,centrum pre dospievajucu mladez alebo centrum pre drogovo zavyslich v Praze. Citim ze zufalo potrebujem hovorit s niekym kto mi vysvetli smrt a povie objektivny nazor,bude rozumiet problematike a vplyvu uzivania navykovych latok a zaroven ma neodsudi za moje chovanie.Mam strach. Dakujem za odpoved ,velmi si vazim Vasu pracu. S pozravom Jacqueline K.

32397
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za napsání do naší poradny. Cením si Vaší sebereflexe a odvahy začít vše konstruktivně řešit. V Praze je možné se objednat např. na Kliniku adiktologie (viz TENTO odkaz a Středisko pro psychoterapii, např. MUDr. Vladimír Kmoch) anebo do adiktologické ambulance, která funguje pod neziskovou organizací Sananim (obě služby jsou bezplatné). Případně by bylo možné uvažovat i přímo o výběru některého z klasických psychologů/terapeutů (standardně se ovšem za jejich služby platí).

Může být fajn přečíst si také např. tento text, který je věnován výběru psychoterapeuta, aby terapie mohla být efektivní.

Držíme Vám palce. Poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality