Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Marihuana, nepříjemný stav, bušení srdce

8.12.2016

Dotaz

Dobry den pred 2 dny jsem hulila marihuanu nebylo to poprve a vzdycky jsem byla zvykla na stavy kdy jsem se smala atd. ale ted na me prisel stav kdy se mi najednou rozbusilo srdce a ostatni jsem jakoby prestala vnimat slysela jsem jenom tep sveho srce ktery se porad zrychloval padla na me deprese a strach ze umru a cim vetsi jsem mela strach tim vic mi busilo srdce asi po trech hodinach to nejak zmizelo ale porad jsem mela potrebu sahat si na srdce a kontrolovat jestli bije a mela jsem porad strach v noci jsem vubec nemohla usnout trepala jsem se strachem z toho ze umru a srdce mi porad bilo docela rychle dalsi den uz jsem byla v pohode ale jakobych citila mene levou ruku a bolelo me trochu u srdce kdyz na to nemyslim tak je to v pohode ale kdyz na to zacnu myslet tak me porad boli je to normalni?

32370
 

Odpověď

Dobrý den,

díky za Váš dotaz. Rozumím tomu, že Vás takovéto stavy musely vyděsit a že chcete vědět. jestli je vše v pořádku.

Přes internet ovšem není možné s jistotou říci, co se vlastně stalo, a odhadovat další vývoj. Pokud byste do doby, kdy k Vám dorazí moje odpověď, ještě pociťovala nepříjemné zdravotní dozvuky, tak by stálo za úvahu požádat Vašeho obvodního lékaře o vyšetření (abyste věděla, jestli nemáte předpoklady k potížím se srdcem a oběhovou soustavou).

S obdobnými projevy se čas od času setkáváme. Marihuana má totiž také psychedelický efekt, obzvláště ta s vysokým obsahem THC na úkor CBD, viz tento článek).  Může tedy sama o sobě způsobovat velmi nepříjemné psychické stavy, včetně záchvatů paniky a následných psychosomatických reakcí, protože psychika a tělo jsou citlivě propojeny.

Zároveň pokud pominu psychiku, působí marihuana současně na srdce a cévní systém (snižuje tlak a zvyšuje tepovou frekvenci). Proto je vždy lepší brát v potaz obě varianty a případně vše probrat s lékařem.

Zdraví Vás poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality