Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Poppers, dopady

6.1.2017

Dotaz

Dobrý den, nějaký čas jsem užíval nepravidelně poppers. Asi rok, jednou za čas jsem si dal pro okořenění sexu. Myslím, že za tu dobu jsem mohl vyčuchat maximálně malou lahvičku. A ještě to bylo s odstupem, např. 3 měsíce, pak nic, pak zase 3 měsíce a maximálně dvakrát do týdne. Chci se zeptat, jestli to mohlo mít vážný dopad na můj mozek? Samozřejmě Vás mohu ubezpečit, že s tím nechci mít již nic společného, byla to spíš taková mladistvá nerozvážnost. Doufám, že i přesto že je to nebezpečná látka, nemá takové dopady jako toulen. Nic negativního na sobě nepociťuji, nepřipadám si tím nějak zasažen, ale má povaha mě z toho nenechává klidného. Předem díky!

32339
 

Odpověď

Dobrý den,

takto na dálku přes internet (bez vyšetření) je obtížné predikovat vliv užívání dané substance na tělo a mozek. Pravidelné užívání této látky může být ohrožující (viz např. tento náš článek), vždy ovšem záleží na dávkování, frekvenci konzumace, individuální citlivosti uživatele, jeho zdravotním stavu atd. Nutno podotknout, že organismus má přece jen poměrně vysokou regenerační schopnost a pokud na sobě žádné negativní dozvuky nepociťujete, mohlo by se Vaše experimentování s Poppers obejít bez trvalých následků/poškození.

Obecně se jedná o těkavou látku, nicméně není tak leptavá jako např. Toluen, který zmiňujete. Její dlouhodobé užívání by však mohlo být podobně rizikové. V případě potřeby spolehlivého ubezpečení o Vašem zdravotním stavu můžete navštívit obvodního lékaře a absolvovat běžná vyšetření.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality