Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Antidepresiva SSRI, předčasná ejakulace

11.1.2017

Dotaz

Dobrý den, už od mé první sexuální aktivity jsem si všiml, že trpím Předčasnou Ejakulací. S tímto problémem jsem se snažil potýkat všmi možnými způsoby které mi vyvstanuly na mysl, až (jelikož žádný z nich nefungoval) jsem zašel k sexuologožce. Ta problém diagnostikovala správně a nasadila mi na něj takzvaná SSRI antidepresiva, které regulují hormon serotonin v mozku - který je nějakým pro mě neznámým způsobem napojen na čas mé "vitality". Tyto prášky jsem měl brát každý den ráno, což se mi úspěšně dařilo až na pár vyjímek (zapomněl, nechal doma a spal jinde). Vše fungovalo výtečně, poté už i dokonce více, než jsem si mohl přát (v jednu chvíli byl pak zase problém opačný - to jsme pak po konzultaci snížili dávkování) Uběhl nějaký ten půlrok a lidi v mém okolí si začali všímat, že je semnou něco v nepořádku (především má přítelkyně) .. A to z hlediska mé osobnosti a uvažování ... Řekněme, že se považuji za celkem inteligentního jedince, ale po několika měsících užívání těchto antidepresiv jsem si přišel jak po lobotomii, všechna kreativita byla pryč, přišel jsem si jak robot, ačkoliv mne samotnému nedocházelo jak značná tato změna byla. Paní sexuoložka (MUDr. Jana Spilková - vřele nedoporučuji, je značně neosobní a následně i krajně nepříjemná) říkala, že nic takového není možné a že se mi to musí zdát. Po této profesionalní odpovědi jsem jí dal vale a vzhledem k tomu, že mi každou chvílí mělo začít zkouškové období, jsem prášky postupně vysadil. Změna byla enormní (jakože hodně velká), a sám jsem jí také pocítil, kdybych to měl osobně popsat,tak jsem si přišel jak kdyby všechny mé aspekty charakteru byly uzamčeny hluboko v cele a najednou byly zase puštěny na svobodu. Bohužel se stím vrátil i můj problém s ejakulací. Již jsem objednán k jednomu z předních sexuologů (tentokrát recenzemi ověřenen) ale z důvodu jeho pozitivní práce je čekací lhůta dlouhá. Tak tu tak zrovna když se neučím bloumám po internetu abych nalezl nějakou odpověď a narazil jsem na Vás. Můj dotaz tedy zní, co stím ? Předem děkuji pěkně za odpověď.

32332
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za sdílení Vašich negativních zkušeností s antidepresivy typu SSRI. Je fajn, že se snažíte řešit problém s předčasnou ejakulací a hledáte si pro sebe informace. Tato poradna se však věnuje tématům spojeným s užíváním nelegálních psychoaktivních látek, proto Vám nedokážeme poskytnout adekvátní poradenství v této oblasti.

Za nás Vám můžu napsat alespoň to, že nasazování i vysazování léků tohoto typu by mělo probíhat pod dohledem lékaře a že spolupráci s odborníkem - sexuologem (který Vám bude vyhovovat) považujeme za vhodný krok. Pokud do té doby, než se dostanete na osobní konzultaci, chcete využít internetové poradenství, můžete se obrátit například na sexuologickou poradnu na těchto stránkách.

Zdraví poradna EXTC

 

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality