Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Prohrané peníze, ztráta důvěry ve vztahu

27.1.2017

Dotaz

Dobry den prosim vas potrebuji nejakou radu jsem s manzelkou 10 let a mame 6 leteho syna je to necele tri tydny co jsem ztratil jeji duveru mel jsem nejaky zkrat sel jsem do herny a prohral jsem tam nejake penize.Byl jsem zoufaly takbjsem se to snazil vyresit pujckou zene za zady prez jeji ucet vim ze je to podvod a hnusne,ale nevedel jsem co delat,zena na prisla a ztratila ke me svou duveru ted jsme spolu a tak nejak fungujem manzelka ma 3 podminky mam zmenit praci behem dvou mesicu prodat motorku kterou mam,protoze tim podle jejich slov budu aspon citit nejakou bolest kdyz prijdu o neco ze mam rad a co me bude bolet a pak bych mel vyhledat nejakou odbornou pomoc ohledne automatu jenze ja vim ze nejsem gambler a nepotrebuji lecbu...jsem zoufaly nevim co mam delat snazim se byt mily a vsechno to kolem ale cokoliv se stane tak to mam hned na tsliri prijdu si obcas jak rohozka jen drzet hubu a krok prosim o nejakou radu moc dekuju Michal

32296
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za projevenou důvěru. Situace, ve které se nacházíte, není jednoduchá. Píšete, že jste měl "zkrat", při kterém jste prohrál v herně peníze, následně to řešil půjčkou bez vědomí partnerky a tím ztratil její důvěru. Z Vašeho dotazu vyplývá, že teď nevíte, jak s tím vším naložit. Zároveň po Vás partnerka chce, abyste vyhledal odbornou pomoc z oblasti léčby gamblingu. Sám ale cítíte, že problémy s pravidelným hraním nemáte a léčbu nepotřebujete.

Naše poradna se zabívá především problematikou nelegálních drog, přesto se Vám pokusím alepoň rámcově odpovědět, na Vaše otázky. Z toho co jste popsal mám dojem, že to nyní mezi Vámi a Vaší partnerkou příliš "neklape". Pokud jde především o důvěru a znovunastavení vzájemného pochopení, pomoci by mohla návštěva manželské a rodinné poradny, viz kontakty zde. Páry zde mohou prostřednictvím nezaujatého poradenského pracovníka v klidném prostředí probrat svou situaci a začít pracovat na klíčových tématech a problémech.

Někdy se také může stát, že doposud jednorázové "zkraty" v podobě ojedinělé návštěvy herny se člověku vymknou z rukou a stane se z nich pravidelná součást týdne. Jestliže byste něco takového pozoroval u sebe, nebojte se vyhledat odbornou pomoc. Kontakty na odborná pracoviště pracující s tématem gamblingu najdete zde.

Hodně štětí Vám i Vaší rodině přeje poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality