Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Ibalgin po kombinaci látek

28.1.2017

Dotaz

Dobrý večer, Chcel by som sa opýtať, či je používanie ibalginu bezpečné po kombinacii uzivania kokainu, ketaminu a extazy. Večer sme pili a pocas noci najprv snupli kokain, potom ketamin a v priebehu celej noci az do rana 3 krat zjedli mdma (neviem určiť mnozstvo). Pocas celej noci sme pili a rano o 10tej sme si doma este dali brko. Nikdy som neskusal ziadne ine drogy ako marihuanu, prva skúsenosť s cimkolvek inym. Stav bol velmi silny, na obed sme sli spat, po zobudeni poobede prisla neskutočná depresia a bolesti ramien, klbov, celeho tela a bolest v prieduskach alebo niekde v dychacich cestach. Depresia uz presla ale neviem kvoli tej bolesti tela stale zaspat. Prosim je bezpecne teraz (cca 18 hodin po poslednom mdma) brat ibalgin pre zmiernenie bolesti? Mam este prosim ocakavat nejake neprijemne dojazdy aj zajtra?

32294
 

Odpověď

Dobrý den Františku,

vzhledem k množství dotazů, které nám chodí, není bohužel v silách poradny odpovídat obratem. Obvykle odpovídáme do 7 pracovních dní (viz pravidla poradny). Mrzí mě, že Vás naše odpověď zastihne se zpožděním.

Kombinaci látek, kterou popisujete považuji za enormně zátěžovou pro organismus. Chápu, že Vám stavy po probuzení byly nepříjemné. Bolest mohla být způsobená svalovým napětím, které kokain i MDMA způsobují. Zároveň taková zátěž vyvolaná kombinací mnoha psychoaktivních látek může snížit imunitu a člověk se stané méně odolnějším vůči běžným infekcím či nachlazení. Na Vaši otázku, zda po této drogové kombinaci je bezpečné brát si Ibalgin (s odstupem 18ti hodin), není jednoznačná odpověď, protože samotné kombinování více drog s sebou nese vysokou míru rizik. Je tedy možné, že se Vám po Ibalginu přitíží, protože je to daší chemická látka (analgetikum), kterou musí Vaše tělo odbourávat. Stejně jako je možné, že to Vaše tělo zvládne a od bolesti se Vám uleví.

Na zmírnění příznaků dojezdu, k urychlení chemické stabilizace mozku a návratu organismu do normálu se obvykle doporučuje pít dostatek tekutin, zajistit tělu pestrou stravu včetně minerálů a vitamínů a mít dostatek odpočinku i spánku. Také je optimální dodržet mezi podobnými drogovými experimenty dostatečně dlouhou dobu - optimálně v řádu několika měsíců, abyste předešel případným komplikacím. Více na téma harm reducion (snížení rizik) v dané oblasti si můžete přečíst také v tomto našem článku.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality