Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Odebrání ŘP, pokuta

30.1.2017

Dotaz

Dobrý den , potřebovala bych poradit .Manžel byl v německu a při namátkové kontrole mu byla provedená zkouška na thc .Testace a i následně odběry proběhly v září roku 2016 a Nyní mu přišla pokuta ve výši 20000 kč .S hodnotou 0.7 mg/ml .Ten den co mu odběry byly odebrány byl střízliví a tak se ničeho neobával. policista mu zdělil že pokud by byly výsledky nízké musel by celé tyto odběry uhradit on .Domníváme se že výsledky přišli takto pozdě po 4 měcících proto že se od nového roku hodnoty snižovali. Nemužem nikde hodnoty pro rok 2016 naleznout. A to je muj dotaz .Potřebovala bych pomoct kde tyto hodnoty získám .hodnoty tolerance thc na rok 2016 .PROSÍM O JAKOU KOLI ODPOVĚD. Manžel si vzpomíná že mu policista řekl že výsledky mu pošlou do dvou mesícu. A protože sou hodnoty tak nízké domníváme se že čekali až na noví rok na snížení tolerance hladiny thc. Policista který by v opačném případě vše musel uhradit .Pokud pokutu zaplatí tak nám budou peníze chybět a příjde nám nespravedliví aby platil pokutu když byl uplně střízliví .Prosím o radu o jakou koli .Děkuji S pozdravem Miluška

32288
 

Odpověď

Dobrý den Miluško,

právní dotazy jsou bohužel na okraji odborného zájmu naší poradny a neznáme legislativní úpravu v Německu. Bylo by proto optimální se obrátit na kolegy z anonomní bezplatné drogové Právní poradny A.N.O., která se na danou oblast dlouhodobě specializuje. Můžete jim napsat email: ppano@asociace.org anebo zavolat na telefon 222 582 932.

Pro Českou republiku platí hodnota 2 ng/ml THC v krvi, od které výše je řidič posuzovaný, že řídil pod vlivem marihuany (viz tento text). Podle informací, které se nám podařilo dohledat, tak od roku 1999 byla v Německu tato hodnota nižší a to 1 ng/ml. Zda se pro rok 2017 snižovala se můžete zeptat tamtéž.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality