Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Marihuana, extáze, testy

17.2.2017

Dotaz

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jsem pravidelným uživatelem extáze už od října 2016, každý víkend si dám extázy ale teď jsem měl týden pauzu a jdu na testy. Nepravidelně hulím když někdo řekne ,,Dáme?" tak kývnu a dám si "prda". Naposledy jsem hulil dneska.. Extáze: od října 2016 - pravidelně každý víkend (1 kulatou) , teď celý týden čistý THC: nepravidelně - maximálně 2x do týdne , naposledy dneska ... Jdu na moč,sliny,krev. Jaké jsou šance že budou negativní? Děkuji :)

32254
 

Odpověď

Dobrý den Petře,

s počítáním přibližné doby zjistitelnosti je možné začít ihned po posledním užítí psychoaktivní látky. Nutno ovšem podotknout, že se dané substance odbourávají z těla u každého člověka rozdílně a že je vše ovlivněno mnoha faktory (např. rychlostí metabolismu, věkem, váhou, silou užité látky atd.). Proto je odhadování výsledků testů velmi ošidnou disciplínou.

Co se týče "nepravidelného" (víkendového) kouření marihuany, tak krom naší tabulky Testy na drogy můžete vycházet např. z údajů amerického vědeckého serveru Erowid, viz http://www.erowid.org/plants/cannabis/cannabis_testing.shtml, kde je v tabulce uveden přibližný čas detekce thc z moči/urine v případě ojedinělého užívání (=single); příležitostného/víkendového (=weekly) nebo denního (=daily) užívání marihuany. Z Vašeho popisu by nejvíce seděla víkendová (weekly) konzumace s rozmezím detekce okolo 3 - 9 dnů u marihuany (test z moči). U krve by bylo možné očekávat časovou hranici detekovatelnosti zhruba mezi 3 dny až max. dvěma týdny od posledního užití, zatímco u slin okolo 48 hodin (ale hypoteticky i více, viz např. tento náš text na dané téma).

U extáze se opět můžete inspirovat výše zmíněnou tabulkou, kde by v případě testů z moči bylo jistější počítat s cca 3 - 5 dny, zatímco u krve a moči by mělo jít o přibližné časové rozmezí detekce do 24 hodin.

V případě potřeby detailnějších informací doporučujeme zavolat přímo do nejbližší toxikologické laboratoře.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality