Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

MDMA, THC a možné dopady

23.2.2017

Dotaz

Dobrý den, plánuju si dát extázi na jednu párty a pak jít ještě s kamarády a pár holkama zahulit a pokecat. Myslíte, že budu schopný i po extázi, kdy už mi bude nastupovat dojezd, normálně kecat s kamarády, bavit se, neusnout a pak třeba mít i sex? Nebo si pak budu muset dát ještě třeba půlku? A mám vynechat toho jointa, když thc má vliv na tvorbu melatonin, což by mě mohlo uspat úplně?

32241
 

Odpověď

Dobrý den,

opravdu se nedá předem odhadovat, jak vše může dopadnout a jaký to na Vás bude mít vliv. Jde o to, že ve hře je opravdu velký počet proměnných, mezi které je možné zařadit např. "kvalitu" a sílu extáze (včetně případných příměsí a míry stimulačních účinků), Váš zdravotní stav, individuální citlivost vůči syntetickým drogám a jejím vedlejším účinkům a zároveň také působení tzv. setu a settingu (v jakém rozpoložení a kde budete s MDMA experimentovat). Díky výše zmíněným faktorům není jasné, jaký dojezd bude a co by s Vámi mohlo udělat vykouření jointa na dojezdu či další užití MDMA. Vše se může obejít bez komplikací stejně jako se Vám může udělat zle.

Jediné co mohu spolehlivě napsat, je zvýšená míra nebezpečí nežádoucích účinků, které popisujete včetně možného prodloužení "dojezdu", těžko odhadnutelných výkyvů ve vnímání a náladě atd. Ty se obvykle násobí při kombinaci více psychoaktivních látek dohromady (včetně marihuany a alkoholu) během večera a zároveň s užitím většího množství MDMA.

I z těchto důvodů jsme před delší dobou uveřejnili náš informační text, který se zabývá harm reduction (snižováním rizik) v případě experimentování se syntetickými drogami. Pokud budete chtít, tak si jej můžete přečíst zde.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality